Roskat eivät kuulu luontoon

Olet varmaan huomannut, että lumet sulavat ja asfaltti tulee näkyviin lumen alta. Niin tulevat myös kaikki roskat.

Roskaamisesta on tullut nykypäivänä liian yleistä. Ensin käydään kaupassa ostamassa suklaapatukka, sitten syödään se ja heitetään paperikääre tien reunaan. Moni tekee näin ja ajattelee, että ketään ei haittaa, jos yhden kerran roskaa. Myös ajatus "ei yksi roska koko maailmaa kaada" on tuttu. Mutta jos kaikki maailman ihmiset tiputtaisivat joka päivä yhden roskan, maapallo muistuttaisi kaatopaikkaa.

Roskaamisen syitä on ihmisten välinpitämättömyys luontoa kohtaan ja laiskuus. Roskat heitetään luontoon, koska niitä ei jakseta kantaa muutamaa minuuttia pidempään. Ne halutaan vain saada mahdollisimman pian pois silmistä eikä ajatella asian haittoja ja seurauksia loppuun asti. Sen vuoksi roskaaminen on yksi syy ilmastonmuutokseen. Jätteet pilaavat maaperän ja saastuttavat kasveja. Jätteet voivat olla myös vaarallisia. Huomaamattomasta lasinsirusta voi loukata jalkansa tai pyöränkumi voi mennä puhki.

Ratkaisu tähän ongelmaan olisi roskakorien lisääminen. Niitä kannattaisi lisätä enemmän kauppojen ja koulujen läheisyyteen. Uskon, että se auttaisi edes hieman pitämään roskaamista kurissa. Roskakorit olisivat niin lähellä, että niihin olisi pakko jättää se suklaapatukan paperikääre. Tämänhetkiset roskakorit ovat melko likaisia ja olemattomia, ja mielestäni niitä on liian harvassa.

Jos saisimme vähennettyä roskaamista, kadut olisivat puhtaamman näköiset ja ilmastonmuutosta saataisiin hidastettua. Voisimme jokainen muuttaa edes vähän tapojamme ja lisätä samalla viihtyisyyttä. Joten jotta emme muutaman vuoden päästä eläisi maapallon kokoisella kaatopaikalla, vie roskasi roskikseen. Sinne ne kuuluvat!