Mielipide: Pelikoneiden ikärajan laskeminen olisi helpotus kaikille

Ovatko sinustakin pelikoneiden ikärajat liian ylhäiset? Minä olen sitä mieltä, että pelikoneiden ikärajat ovat liian korkeat. Pelikoneiden palautusprosentti on 90–95 prosenttia. Jos 15-vuotias saa viikkorahaa viisi euroa ja laittaa sen pelikoneeseen, niin jos hän ei jää voitolle, niin 90–95 prosentin todennäköisyydellä hän voi saada vaikka kaksi euroa takaisin. 

Veikkaus tienaisi keskimäärin puolet enemmän, jos 15-vuotiaat saisivat pelata pelikoneita. Nuoret eivät pelaisi välttämättä niin paljon, jos se ei olisi kiellettyä. Veikkauksella säästyisi rahaa muutenkin, koska peliautomaatteihin pitää kehittää koko ajan uusia turvajärjestelmiä ja kaukosäätimiä nuorten varalle. Mietitäänpä myyjän näkökulmasta asiaa: myyjällä ei voi olla ajatus koko ajan asiakkaissa, jos hänelle annetaan työtehtäväksi tarkkailla peliautomaatteja. Kauppa saa osan pelikoneiden voitoista. Kun 16-vuotias menee pelaamaan peliautomaatilla ja jää kiinni vartijalle ja jos vartija päättää soittaa poliisille, niin kauppa menettää oikeudet pelikoneisiin ja samalla kauppa menettää rahaa. 

Nuorten peliriippuvaiseksi jäämistä pelätään, koska nuorilla ei ole itsehillintäkykyä. Minun mielestäni nuorten peliriippuvuus johtuu siitä, että nuori saa adrenaliinia kiinnijäämisen pelosta. Ratkaisu minun mielestäni nuorten peliriippuvuuteen olisi ikärajan laskeminen. 

Minä lähtisin ratkaisemaan ongelman siten, että pelikoneet alennettaisiin 15 vuoden ikärajaan. Hyötyjät olisivat tällä hetkellä kaikki 03-syntyneet ja vanhemmat nuoret. Suurin hyötyjä asiaan olisivat kaupat ja Veikkaus. Ratkaisuni asiasta olisi todella hyödyllinen, koska siinä hyötyisivät kaikki. Sitähän aina haetaan, että kaikki voittaisivat, niin tässä olisi sellainen ratkaisu. 

Toivoisin teidän aikuistenkin ymmärtävän nuorten ajatukset. Aikuiset, jotka päättävät näistä asioista, olisivat viisaita, jos tämä asia muuttuisi.