Maapallon tulevaisuus on ihmisten käsissä

Kaikki ovat vastuussa maapallon tulevaisuudesta, ja jokainen voi muuttaa sitä, joten miksi joku haluisi antaa tuleville sukupolville rikkinäisen maapallon ja kaataa tulevat huolet heidän niskoilleen? Lämpötilan kasvaminen on aiheuttanut jäätiköiden sulamisen, josta taas seuraa veden pinnan nousu ja eläinlajien sukupuuttoon kuoleminen. Nämäkin ovat vain esimerkkejä lukuisista muista ongelmista joita aiheutamme omalla välinpitämättömyydellämme.  

Fossiiliset polttoaineet ovat pääsyyllinen ihmisten aiheuttamien kasvihuonekaasujen syntymiselle. Maapallo ei kohta enää kestä meitä esimerkiksi suuren syntyvyyden ja sademetsien tuhoamisen takia. Fossiiliset polttoaineet ja suuri syntyvyys aiheutuu valtavia hiilidioksidipäästöjä, jotka kuluttavat ilmakehän otsonikerrosta, ja nytkin ilmakehä kestää enää vain parikymmentä vuotta, ennen kuin kaikki elollinen kuolee sukupuuttoon, ekosysteemin romahtaminen ja raju merenpinnan nousu alkavat. 

En tarkoita sitä, että pitäisi palata jollekin kivikautiselle ajalle, jolloin ihmiset elivät luontoystävällisissä luolissaan ja matkustivat kaikkialle jalan. En minäkään haluaisi kärsiä kylmässä talossa koko talvea ja peseytyä kerran puolessa vuodessa, vain siksi että maapallo pelastuisi. Eihän se ole lainkaan niin että kaikenlainen luontoa saastuttava ihmistoiminta pitäisi lopettaa, koska pitäähän elämästä nauttia. 

Toivon, että kaikki osallistuisivat  edes jollain tavalla maapallon terveen tulevaisuuden takaamiseen. Äläkä aliarvioi yhden ihmisen tekojen vaikutusta maapalloon. Tulevaisuutta kannattaa aina ajatella, koska joillain teoilla saattaa olla kohtalokkaat seuraukset, jotka jäävät tulevien sukupolvien hoidettaviksi.  

Nyt tärkeintä olisi hiilidioksidipäästöjen vähentäminen elämällä vähän ekologisemmin esimerkiksi kierrättämällä enemmän, suosimalla ekologisia tuotteita, vähentämällä sähkön ja lämpimän veden käyttöä, kulkemalla enemmän jalan tai pyörällä ja vähentämällä ruoan heittämistä pois. Noinkin vähäiset asiat pienentävät hiilijalanjälkeäsi  maapallolla ja kaiken lisäksi  antavat hyvän omantunnon.