Kouluruuasta on vaikea saada säästöjä ilman, että ruuanlaatu huononee

Jämsän kaupunki haluaa vähentää rahankäyttöä kouluruokaan. Miten se on mahdollista? Tietenkin joistain lisukkeista, kuten sipulista, juustosta ja hedelmistä, voisi karsia. Lisäksi ruokia, jotka päätyvät usein biojätteeseen, voisi olla harvemmin tarjolla tai jopa poistaa listalta. Tällaisia ovat esimerkiksi keijun kasvispasta, kaalilaatikko ja pinaattikeitto.

Yksi koulun keittäjistä, Kati Kinnunen, pitää huonona asiana sitä, jos kouluruokaan käytettävästä summasta nipistetään. Hänen mukaansa se voi tarkoittaa kouluruuan huononemista. Toisaalta se voi pelastaa oppilaat keijun kasvispastalta ja muilta ei-mieleisiltä ruuilta.

Kirjoittaja

Kolumnisti