Viikko rehurekan mukana

Olin viikon mittaisella TET-jaksolla rekan kyydissä. Viikko oli kokemisen arvoinen.
Olin viikon mittaisella TET-jaksolla rekan kyydissä. Viikko oli kokemisen arvoinen.

TET-paikan löytäminen, omat työtehtäväni ja työyhteisö

Olin viikon rehurekan mukana yrityksessä Kuljetus M&T Laakso. Sain tietää  yrityksestä vanhempieni kautta. Menin sinne tietääkseni, minkälaista rekkakuskin arki todellisuudessa on. Aikaiset herätykset, pitkät ajomatkat ja myöhäiset paluuajat olivat uuvuttavia. Rekka käytiin lastaamassa Kotkassa, ja Seinäjoella rehukuorma käytiin purkamassa eri maatiloille ympäri Suomea. Pääsin lastaamaan rekan ja siirtämään sen tehtaan takaa tehtaan etupihalle. Pitkät matkat kuluivat nopeasti kuskin kanssa jutellen pysähdyksiä pidettiin 1–2 kertaa päivässä. Työilmapiiri oli rento, ja työ sujui hyvin työntekijöiden kanssa. Työyhteisöön pääsin mukaan jo ensimmäisenä päivänä.

Ammatit työpaikalla 

Ainoa ammatti, joka työpaikalla esiintyi, oli raskaan auton kuljettaja. Raskaan auton kuljettajaksi pääsemiseen vaaditaan logistiikka-alan koulutus ammattikoulussa. Logistiikka-alan koulutus on saatavilla Kuopion ammattikoulusta.

Kokemukseni TET-paikasta

En ollut asettanut itselleni varsinaisesti minkäänlaisia tavoitteita.Parhaat kokemukseni olivat, kun pääsin lastaamaan ja ajamaan rekkaa. Työssä vaadittiin lastauslaitteiston tuntemusta ja raskaan ajoneuvon kuljetustaitoa. Huomasin olevani TET-jakson aikana paljon ahkerampi kuin muuna aikana.