Viikko K-Market Riistaherkussa

Olin K-market Riistaherkussa viikon ajan TET-harjoittelijana ja kerron tässä kokemuksestani.
Olin K-market Riistaherkussa viikon ajan TET-harjoittelijana ja kerron tässä kokemuksestani.

Ennen TET-jaksoa

Ennen TET-jaksoa minun piti miettiä ja hankkia TET-paikka, josta voisin hyötyä jotenkin. Ajattelin hankkia paikkani K-market Riistaherkusta, sillä se oli lähellä, ja voisin oppia jotakin sieltä. K-market oli ollut jo pitkään tähtäimmessä TET-paikkana. Lähestyin työnantajaa puhelulla ja sovittiin tapaaminen perjantaiaamuksi. Löysin Riistaherkun, kun se sijaitsi samalla kylällä kuin minä. Ennen TET-jaksoa minä soitin ja pidin työtapaamisen työnantajani kanssa ja sovittiin työaikani ja missä käyn syömässä (koululla).

Etukäteen minulla ei ollut mitään odotuksia tai tietoa kyseisestä alasta. Minulla ei ollut mitään erityistä kohdetta, johon olisin halunnut tutustua TET-jaksolla tai josta olisin halunnut tietää mitään lisää.

 

Omat työtehtäväni ja työyhteisö

Ensivaikutelma oli hyvä ja mukava ja sain tervetulleen olon. Minulle annettiin yksi työ kerrallaan ja minut perehdytettiin siten, että pystyin tekemään eri töitä omaan tahtiin, kun ei ollut mitään tekemistä. Työtehtäväni olivat enemmän fyysisiä ja helppoja. Kaupassa on hyvä olla, jos on sosiaalisesti taitava ja rauhallinen. Nyt osaan löytää kaupasta kaikkea, osaan poistaa tuotteita kaupasta ja kaupassa työnteko oli rauhallista. Kaikki olivat mukavia ja kaikille uskalsi puhua ja kysyä jotakin, jos tarvitsi. Yhteistyö sujui hyvin ja kaikkien kanssa tein töitä. Toisia huomioitiin hyvin ja autettiin aina isommissa hommissa toisia. Työyhteisöön oli helppo päästä mukaan, sillä se oli pieni ja kaikki oli mukavia. Töitä tehtiin omaan tahtiin, kun niitä pystyi tekemään. Työpaikalla ei oikein koskaan ollut kiire, ja työt sai tehdä rauhallisesti. Työssä vaaditaan sosiaalisia taitoja eniten.

 

Ammatit työpaikalla

K-marketista löytyy myyjä, kauppias ja lihamestari. Jos haluaa menestyä tai siirtyä eteenpäin kaupan alalla niin kannattaa hankkia liiketalouden perustutkinto. Liiketalouden perustutkinto (merkonomi) on kaupan linjaa. Merkonomiksi voi opiskella Kuopion Sakkyssa ja Business Collegessa Helsingissä

Omat kokemukseni

Tavoitteeni olivat sopivat, ja niihin oli helppo päästä kun, tulin töihin sovituun aikaan ja teki töitä ahkerasti. Hyviä kokemuksia olivat työyhteisö ja aikainen pääsy töistä, huonoja kokemuksia olivat, kun työ saattoi olla hyvin puuduttavaa ja tylsää, mutta silti hommat eivät meinaneet loppua. Opin itsestäni sen, että osaan tehdä monenlaisia töitä ja olen venyvä. Minulta löytyi kaikki tarvittavat taidot ja ominaisuudet työhön. Huomasin sen, että olen fyysisessä työssä aktiivisempi kuin kirjoja lukiessa tai paperiin kirjottamassa.