Trumpin kausi on ollut lyhyt, mutta vaiherikas

Yhdysvaltojen  presidentti Donald Trump on jo tähän mennessä saanut paljon kritiikkiä, vaikka hänestä tuli presidentti vasta 20. tammikuuta 2017.

Hän on muun muassa tehnyt suuria lupauksia, joita hän ei pysty pitämään, kuten oleskeluluvattomien pakolaisten karkottaminen ja Meksikon rajalle muurin rakentaminen. Ei Trump varsinaisesti ole saanut suosiota onnistuneistakaan hankkeistaan, kuten siitä, että hän kielsi Somalian, Sudanin, Irakin, Iranin, Jemenin, Libyan ja Syyrian kansalaisten maahantulon Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltain
45. presidentti

Trump oli vuonna 2016 maailman toiseksi vaikutusvaltaisin henkilö. Trumpista tuli 70-vuotiaana Yhdysvaltain historian vanhin valittu presidentti.

Vaalien loputtua Trumpilla oli äänistä 47,5 prosenttia ja valitsijamiehistä 289. Trumpin vastustajalla Clintonilla oli äänistä 47,7 prosenttia ja valitsijamiehistä 218. Enemmän yhdysvaltalaisia äänesti Clintonia kuin Trumpia, mutta Trump sai Clintonia enemmän kannatusta valitsijamiehiltä.

Oma mielipiteeni:
Ihmettelen, miten Trumpilla on aikaa viettää aikaa klubillaan Palm Beachilla (Florida), vaikka hänen ehkä kannattaisi olla tekemässä jotain työnsä kannalta hyödyllistä.