Suomenlinnaan, futiskentälle, kalaan ja kavereiden luokse

Kuusi alakoululaista Helsingistä ja Kuusamosta kertovat, mitä he odottavat kesälomaltaan.
Kuusi alakoululaista Helsingistä ja Kuusamosta kertovat, mitä he odottavat kesälomaltaan.

"Minä rakastan kesäisin retkeilyä! Minun lempiretkeilykohde on Suomenlinna. Siksi minä aion kesällä mennä sinne. Siellä on paljon kivoja luolia ja tunneleita. Niistä löytyy aina jotain uutta kivaa. Niistä löytyy esimerkiksi tippukiviä ja ovia, jotka ovat lukossa. Haluaisin aina kurkata, mitä ovien takana luuraa. Mutta kyllä siellä muutakin on. On myös kiva kurkistella tykkeihin ja kiipeillä muureja pitkin sekä pitää piknikkejä nurmikoilla. Patongin, minitomaattien ja monen, monen muun hyvän kanssa."
Tuure Alanne 2. lk Yhtenäiskoulu, Helsinki

"Odotan paljon, että äiti laittaa takin ylähyllylle ja ottaa kesävaatteet esiin. Ja voin ehkä jopa taluttaa Fridaa tai Pedroa jossakin kissapaidassa. Odotan myös synttäreitäni, pitäisikin katsoa synttäriasua. Haluaisin lisää kesävaatteita. Ice cream on niin ihanan jäähdytävä kesäherkku. Minä rakastan kesää, koska sillon on niin ihanan lämmintä ja voi uida ja ottaa aurinkoa. Haluaisin uuden kypärän. Ja muistaakseni me menemme kesälomalla Brysseliin meidän serkkujen luo."
Peppi Kajava 2. lk Yhtenäiskoulu, Helsinki

"Odotan kesää innolla, koska silloin ei tarvitse mitään lämpimiä vaatteita. Jalkapallo on tosi kivaa, koska siinä on kavereita. Tykkään peleistä ja turnauksista. Mielestäni kesällä on kivaa, koska silloin saa olla enemmän kavereiden kanssa."
Rebecca Viljamaa 2. lk Yhtenäiskoulu, Helsinki

"Odotan kesää innolla, koska voin leikkiä Priscilan kanssa. Voin myös syödä suklaakeksejä ja juoda kaakaota Priscilan ja Sisun kanssa. Priscila ja Sisu ovat minun parhaat kaverini."
Pihla Lappalainen 2. lk Yhtenäiskoulu, Helsinki

"Minun mielestäni jalkapallo on yksi kesän parhaimmista lajeista. Sitä on kiva pelata kavereiden kanssa pihalla tai puistossa. Sitä on kiva harrastaa ja siinä tulee liikuttua ja ulkoiltua. Parasta on kaverit ja joukkue, ei voitto. Kannattaa kannustaa kaikkia."
Pyry Ranta 2. lk Yhtenäiskoulu, Helsinki

"Kalastus on hyvä laji, koska sitä voi harrastaa säällä kun säällä. Itse käyn yleensä Tolpanniemen venesatamassa, joka on Kuusamojärven rannalla. Minun isoin kalani on ollut hauki, joka painoi noin 3,2 kiloa. Kuusamon kuuluisimpia kalapaikkoja ovat Kitkajoki, Oulankajoki ja Kuusinkijoki. Kuusamossa käy paljon kalastajia joka vuosi. Kuusamossa on myös hienoja maisemia."
Eemil Pesämaa 3. lk Tolpanniemen koulu, Kuusamo


Jutut ovat toukokuussa järjestetyn Tee oma juttusi -kirjoituskilpailun satoa.