Kaikkien Meidän juttu -verkkolehteen ja oppiympäristöön elo-syyskuun aikana rekisteröityneiden sekä ryhmätunnuksen luoneiden opettajien kesken arvotaan apua ilmiöprojektin toteuttamiseen.

Projekti voi olla pidempiaikainen tai se voi koostua yksittäiden juttujen tekemisestä. Opettaja päättää projektin laajuuden sekä sen, millaista apua projektiin haluaa ottaa vastaan. Tarjolla on Meidän juttu -lehden päätoimittajan etätukea, valmiita tuntimalleja ja oppimateriaaleja. Lisäksi päätoimittaja auttaa oppilaita heidän työskentelyssään paikan päällä 1 - 2 oppitunnin tai koulupäivän ajan. Projekti toteutetaan syksyn 2017 aikana.

Meidän juttu on Sanomalehtien Liiton mediakasvatushanke, jossa lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan itselleen tärkeisiin asioihin ryhtymällä oikean verkkolehden toimittajiksi. Opettaja, tuo luokkasi verkkolehden toimitukseen ja tehkää omista aiheista uutisia, reportaaseja, kolumneja tai muita juttuja. Jutut voivat olla kirjoitettuja tai ne voivat olla videoita.

Tutustu Meidän juttuun ja lue pikaohjeet.
 

VINKKI: Yhdistä opetuksessasi Suomi 100 -teema, mediakasvatus ja ilmiöoppiminen. Meidän juttu on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Yksi syksyn teemoista on Suomalainen työ. Kannustamme lapsia ja nuoria tekemään juttuja eri ammattien edustajista, jotta näemme, millaista työtä satavuotiaassa Suomessa tehdään.