Nyssen vaikutus arkielämään

Tamperelaiset Jasmin, Nico ja Johanna kertovat, miten Tampereen joukkoliikennettä voisi parantaa.
Tamperelaiset Jasmin, Nico ja Johanna kertovat, miten Tampereen joukkoliikennettä voisi parantaa.

Kolme tamperelaista nuorta kertovat, millaisia huomioita he ovat tehneet Tampereen joukkoliikenteestä.

Johanna: Aikataulumuutokset ärsyttävät

Johanna käyttää Tampereen seudun joukkoliikennettä koulumatkojen kulkemiseen ja vapaa-ajalla liikkumiseen. Hänen mielestään on hyvä, että joukkoliikenteellä pääsee liikkumaan, ja hintojakin hän pitää kohtuullisina koulumatkatuen ansiosta.

Johannaa ärsyttää bussien myöhästely, etuajassa tuleminen ja linjojen vaihtuminen ”vääriksi”. Myös liian kovaa tai hiljaa ajavat bussikuskit ovat ärsyttäviä ja vaikuttavat kouluun menemiseen ajallaan. Bussit tukkivat myös pieniä ja kapeita teitä, jolloin ne hidastavat myös muuta liikennettä. Raitioteiden rakentaminen vaikuttaa busseilla liikkumiseen ja pysäkkien sijainteihin. 

Johannan mielestä TKL voisi parantaa otteitaan aikataulujen kiinni pitämisessä, linjojen vaihtumisen tiedottamisessa. Liukkailla keleillä bussikuskit voisivat olla varovaisempia.

 

Nico: Raitiotien rakentaminen näkyy ja tuntuu

Nico käyttää Tampereen seudun joukkoliikennettä koulumatkojen kulkemiseen ja kavereille menemiseen. Busseilla liikkuminen helpottaa Nicon elämää. Häntä ärsyttää busseissa olevat vauvat, myöhässä tulevat bussit sekä pysäkkien sijainnit raitioteiden rakentamisen takia.

Nicosta julkinen liikenne on Tampereella talvella hidasta, ja tietöiden takia Tampereen keskustassa on hankala liikkua, sillä jotkut bussikuskit eivät noudata liikennesääntöjä risteyksissä, joissa liikennevalot eivät ole käytössä. Nicon mielestä TKL voisi pysyä paremmin aikatauluissa.

 

Jasmin: Liikun mieluummin mopoautollani

Jasmin ei käytä Tampereen seudun joukkoliikennettä, koska hän liikkuu mopoautollaan. Liikenteessä ajaessaan hän ärsyyntyy siitä, että bussit ajavat liian lähelle ja unohtavat turvaetäisyyden. Jasminia ahdistaa olla bussin kyydissä talvella, koska ne ajavat ylinopeutta, vaikka on liukasta. Bussikuskit ovat ylimielisiä mopoautoja kohtaan esimerkiksi liikenneympyröissä sekä pysäkeiltä lähtiessään bussit kiilaavat eteen.

Jasmin ei uskalla ajaa Tampereen keskustassa mopoautollaan, koska siellä on paljon busseja ja sekavia bussikaistoja. Jasminin mielestä bussikuskit voisivat ottaa mopoautot huomioon samalla tavalla kuin autoilijat.