Nuoret haastattelivat presidenttiehdokkaat – katso trailerista hauskimmat palat!

Kaikki presidenttiehdokkaat Paavo Väyrystä lukuun ottamatta antoivat videohaastattelun Meidän jutun toimittajille.

Kuka tai ketkä presidenttiehdokkaista ovat täysin ulapalla siitä, että Suomessa on jo Hämeenlinnan asukasluvun (liki 70 000) verran syrjäytymisvaarassa olevia nuoria? Kuka ehdokkaista on sanallisesti kankein? Kenen sormenpäät eivät ylety selän takana yhteen? Ketä ehdokkaista kollega kuvailee ärsyttäväksi?

Meidän juttu -verkkolehden toimittajat Viivi Viren, Tuuli Toivonen, Lumi Pellikka, Johan Jones ja Samuel Saarinen haastoivat presidenttiehdokkaat tiukkaan vaalitenttiin, ja saivat vastaukset muun muassa yllä oleviin kysymyksiin. Ehdokkaista vain Paavo Väyrynen ei vastannut haastattelupyyntöihin.

Videot ovat täysin nuorten omaa käsialaa. He suunnittelivat ehdokkaille kysymykset, miettivät haastattelun rungon ja keskinäisen roolijaon. He tekivät käsikirjoituksen kuvaukselle ja editoinnille, videokuvasivat haastattelut ja editoivat videot. Monet työvaiheet olivat nuorille ennestään vieraita.

Jokaisesta haastatellusta presidenttiehdokkaasta syntyi oma, 2–3 minuuttia pitkä video. Ne ovat katsottavissa Meidän juttu -lehdestä. Nuoret kertoivat torstaina 11.1. Sanomalehti opetuksessa -ryhmän Facebook Livessä, millaisia huomioita haastatteluista tekivät, ja millainen on heidän kolmen kärkensä Suomen seuraavaksi presidentiksi. Taltiointi tiedotustilaisuudesta on katsottavissa täällä.

Juttukeikkojen hauskimmat hetket näet pääkuvan paikalla olevasta trailerista.

Katso Tuula Haataisen video
Katso Pekka Haaviston video
Katso Laura Huhtasaaren video
Katso Merja Kyllösen video
Katso Sauli Niinistön video
Katso Nils Torvaldsin video
Katso Matti Vanhasen video