Miten sinä tahdot vaikuttaa?

Sanomalehtiviikkoa vietetään viikolla 5. Viikko kannustaa vaikuttamaan.
Sanomalehtiviikkoa vietetään viikolla 5. Viikko kannustaa vaikuttamaan.

Sanomalehtien ja koulujen yhteistä Sanomalehtiviikkoa vietetään jälleen viikolla 5. Viikon teemana on vaalikevään kunniaksi vaikuttaminen. Kannustamme pitä­mään ääntä niistä asioista, jotka ovat sinulle tärkeitä, ja tekemään vaikutta­via tekoja sekä ruohonjuuritasolla että laajemmin yhteiskunnassa.

Sanomalehtiviikolla haastamme pohtimaan sitä, mihin asioihin juuri sinä tahdot vaikuttaa ja miten. Vaikuttamisen tapoja on lukuisia. Voit tehdä vapaaehtoistyötä tai olla kaveri­na yksinäiselle. Voit nostaa esiin puheenaiheita ja haastaa päättäjiä ajamaan muutosta. Tärkeä ensimmäinen askel on löytää se omalta tuntuva juttu – asia, johon tunnet paloa ja innostusta.

Toivomme Sanomalehtiviikon kunniaksi Meidän juttu -verkkolehteen erilaisia juttuja vaikuttamisesta. Kirjoita mielipidekirjoitus, jossa otat kantaa sinulle tärkeään aiheeseen. Tai toteuta vaikuttava tempaus ja tee siitä uutinen. Voit myös vaikkapa kirjoittaa jostakin epäkohdasta, johon päättäjien olisi tarpeen puuttua.


Fakta: Sanomalehtiviikko

  • Sanomalehtiviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, joka antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

  • Sanomalehtiviikon aikana kouluissa luetaan paljon sanomalehtiä, ja lehdissä julkaistaan tavallista enemmän lapsille ja nuorille suunnattua sisältöä. Toimittajat vierailevat luokissa, ja monet luokat käyvät tutustumassa toimituksissa sekä painotaloissa. 

  • Sanomalehtiviikkoa on vietetty kouluissa vuodesta 1995. 

  • Lisätietoja Sanomalehtiviikosta löydät täältä www.sanomalehtiopetuksessa.fi/sanomalehtiviikko.