Koulusta löytyy monenlaista väkeä

Mitä eri ammatteja ja ihmisiä koulussa on? Tässä Vilppulankosken koulun esittely.
Mitä eri ammatteja ja ihmisiä koulussa on? Tässä Vilppulankosken koulun esittely.

Haastattelimme koulumme eri henkilöitä tarjotaksemme kokonaiskuvan väestä, jotka saavat koulun toimimaan. KoulussammeVilppulankosken koulussa Mänttä-Vilppulassa on noin kaksisataa oppilasta ja henkilökuntaa noin kolmekymmentä.

Koulumme pitkäaikainen rehtori on Pekka Ekola. Rehtori on henkilö, joka pyörittää koulua. Ekolan mielestä työ on hyvin vaihtelevaa ja vastuullista. Hän tekee mieluummin tietokonetöitä kuin paperitöitä. Hän tykkää koulun ruuasta ja koulun oppilaista, kuten meistä kolmosista. "Asioiden hoitaminen opettajien kanssa on sujuvaa."

Ekola tykkää pitää tunteja, yleensä. Hänen mielestään haastavinta on oppilaiden käytöstavat ja helpointa rutiiniluonteiset asiat. Ekola rentoutuu mökkeilemällä ja lukemalla kirjoja.
"Rehtorina työskenteleminen on toisinaan rankkaa."

Keittäjä ei vaihtaisi
ammattiaan toiseen

Eeva Kotka

Vilppulankosken koulun keittäjä on Eeva Kotka. Hän aloitti koulun keittäjänä 25-vuotiaana. Eeva Kotka on ollut päiväkodin keittäjänä ennen kuin tuli kouluun keittäjäksi.
"En haluaisi vaihtaa työtäni. Valitsin juuri tämän työn, koska se on vaihtelevaa ja tykkään laittaa ruokaa. En pidä kovasta metelistä, mutta kivointa työssäni ovat asiakkaat."

Opettaja
hurahti lenkkeilyyn

Niina

Opettajamme harrastaa lenkkeilyä.
"Pidän harrastuksestani, koska siinä kasvaa kunto ja huomaa oman edistymisen.  Epämukavinta on, kun ei jaksa juosta niin pitkään kuin tavoite vaatii. Jaksan jatkaa harrastustani, koska haluaisin juosta kymmenen kilometriä putkeen."

Opettaja aloitti lenkkeilyn, koska halusi nostaa kuntoaan. Hän on lenkkeillyt puolitoista kuukautta.
"Olen kehittynyt siten, että pystyn juoksemaan jo noin kuusi kilometriä putkeen. Minulla ei ole kaveria mukana lenkeillä, paitsi joskus miesystäväni." 

Liukumäki koulun
ikkunasta alas

Oppilas

3B:n Lotta Hämäläisen mielestä kivointa koulussa on käsityöt ja kaverit. Tylsinpänä hän pitää matematiikkaa ja kuvataidetta. Lotan lempiruoka on kalapuikot, perunamuusi ja porkkanaraaste. Hänestä helpointa koulussa on äidinkieli. Hämäläisen mielestä koulussa ei ole vaikeaa.

Hämäläinen lukee joskus. Lukemista enemmän hän tykkää liikunnasta. Varsinkin silloin, kun laji on itselle mieluisa. Kolmosluokkalaisen lempiopettaja on käsityönopettaja Heli Mäkinen.
"Tykkään koulusta välillä. Koulussa pitäisi olla liukumäki ikkunasta alas."

Siivoaja toivoo
lisää liksaa

s

Koulussamme on kaksi siivoajaa. Toinen heistä on Sanna Rantala, jonka mielestä imurointi ei ole kauhean kivaa. Hänen mielestään siivoajat saavat liian vähän palkkaa.
"Kivointa työssäni ovat työkaverit ja työympäristö. Siivoan puolet koulusta, jos muita ei ole paikalla ja muutoin hieman vähemmän. Teen vain aamuvuoroa eli olen töissä aina aamukuudesta iltapäiväkahteen."

Rantalan ura sai alkunsa, kun hän meni kesätöihin siivoajaksi, ja tuli sitten lopulta oikeaksi siivoojaksi. Pienenä hän halusi eläinlääkäriksi. Sanna on ollut kohta kolme vuotta Vilppulankosken koulun aiivoajana, ja on tykännyt työstään. Henkilökunta on mukavaa.