Viikkoni stadiumissa

Kävin TET-harjoittelussa Stadiumissa, joka sijaitsee kauppakeskuksessa Matkuksessa. Pidin TET-ajasta paljon.
Kävin TET-harjoittelussa Stadiumissa, joka sijaitsee kauppakeskuksessa Matkuksessa. Pidin TET-ajasta paljon.

Ennen TET-jaksoa

Halusin löytää TET-paikkani kauppa-alalta, sillä olen kiinnostunut liiketaloudesta. Perehdyin liiketalouden työpaikkoihin netissä ja kavereilta kysymällä. Lähestyin työnantajaa soittamalla ensin myymälään ja sen jälkeen kävin paikan päällä hoitamassa paperityöt. Pidin yhteyttä työnantajaan puhelimitse ennen TET-jaksoa ja sovimme sisällöstä TET-jakson aikana. Minulla oli vähän tietoa kyseisestä alasta etukäteen, sillä olen ollut tetissä kaupassa aiemminkin.

Työtehtäväni

Ensivaikutelmani työstä oli hyvä, sillä olen asioinut kyseisessä myymälässä aiemminkin ja tiesin, että siellä on hyvä asiakaspalvelu ja mukava henkilökunta. Myyjät olivat mukavia ja auttoivat mielellään, jos en osannut jotain. Työtehtäviäni olivat myymälän siistiminen, kuorman purkaminen, vaatteiden henkarointi ja hälyttäminen. Sain myös seurata asiakaspalvelua. Opin enemmän liikkeen sisäisistä asioista ja varastotoiminnasta. Työyhteisön ilmapiiri on mukava, auttelias ja ahkera. Yhteistyö sujui hyvin työntekijöiden kanssa. Työntekijät ottivat toisensa hyvin huomioon ja työyhteisöön oli helppo päästä mukaan, koska kaikki ottivat iloisesti vastaan uusia työntekijöitä. Myymälän työtahti oli melko nopea ja melkein koko ajan oli töitä, mikä oli siitä hyvä, etten tylsistynyt. Työssä vaadittiin sosiaalisuutta, yhteistyöhalukkuutta ja ahkeruutta.

Kuva myymälän kenkäosastosta
Kuva myymälän kenkäosastosta

Ammatteja työpaikalla

Työpaikan ammattinimikkeitä ovat esim. myymäläpäällikkö, myyjä ja varastovastaava. Muita edustettuja ammatteja työpaikalla ovat myyjä ja asiakaspalvelija. Koulutusohjelma liiketalous, tradenomi ja merkonomi. Kyseisiä voit opiskella esim. Kuopion Savonian ammattiopistossa.

Kokemukseni

Saavutin työtavoitteeni mielestäni hyvin ja niihin oli melko helppo päästä. Tärkeimmät hyvät kokemukseni olivat mukava henkilökunta ja mukava työpaikka. Uutta itsestäni opin, että liiketalous voisi olla tulevaisuuteni työ. Työssä vaativia taitoja minulla on sosiaalisuus, puheliaisuus ja ahkeruus.