Viikko urheilukauppa XXL:ssä

Olin TET-harjoittelussa viikolla 44 Kuopiossa XXL-urheilumyymälässä. Pidin harjoittelusta paljon ja työt olivat mukavia.
Olin TET-harjoittelussa viikolla 44 Kuopiossa XXL-urheilumyymälässä. Pidin harjoittelusta paljon ja työt olivat mukavia.

TET-paikan hankkiminen

Halusin löytää TET-paikan urheilukaupasta, koska pidän urheilusta ja ulkoilusta. Ala on kiinnostava, koska siinä saa palvella asiakkaita ja myydä tavaroita. Katsoin sopivaa TET-paikkaa netistä ja XXL vaikutti kivalta paikalta. Sukulaiseni on töissä XXL:ssä ja se auttoi minua paikan saamisessa. Lähestyin työnantajaa tekstiviestillä ja puhelulla. Paikka löytyi soittamalla työnantajalle ja sopimalla kaikki tärkeät asiat esim työajat ja ruokailut. Pidin yhteyttä työnantajaan puheluilla. Sovin ennen TET-jaksoa mitä, töitä alan tehdä työpaikalla ja miten paljon minulla on taukoja. Olin ollut aikaisemmin tetissä K-marketissa, joten asikaspalvelu ja kauppa-ala oli jo tuttua. Aiempi TET-paikka oli paljon pienempi, joten kaupan suurus oli uusi asia minulle. Haluaisin tulevaisuudessa mennä tettiin uudestaan urheilukauppaan tai kauppa-alalle. Mielestäni kauppa-ala on todella mielenkiintoinen ala ja voisin tehdä sitä työkseni. 

Kuva

Työtehtäväni ja työyhteisö

Ensivaikutelma työstä oli hyvä ja innoistuin työstä heti. Työpaikka ja työyhteisö vaikutti mukavalta ja ystävälliseltä. Minut perehdytettiin työtehtäviini kertomalla ja näyttämällä, miten työtehtävä tehdään ennen jokaista uutta tehtävää. Työtehtäviini kuului kaupan, toimiston ja taukotilan siivoaminen sekä järjestely, tavaroiden etsiminen varastosta, hyllyjen täyttäminen ja tavaran purkaminen pahvilaatikoista. Tietoni työpaikasta tarkentuivat paljon, koska opin kaupan tavoille ja opin tuntemaan kaupan melkein kokonaan. Opin täyttämään tavaroita siististi, siivoamaan kauppaa oikeaan järjestykseen, etsimään tavaroita varastosta ja palvelemaan asiakkaita. Työyhteisöni ilmapiiri oli avoin, ystävällinen, mukava, auttavainen ja ketään ei jätetty yksin. Kaikki työkaverit tervehtivät ja kysyivät minulta kuulumisia. Yhteistyö sujui hyvin kaikkien kanssa. Työntekijät huomioivat toisiaan kysymällä päivän kuulumisia. Työyhteisöön oli helppoa päästä mukaan ja työntekijät kertoivat hyvin, mitä pitää tehdä. Työtahti oli kiireinen, ja töitä oli koko ajan ja paljon. Työssä vaadittiin yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja.

Kuva

Ammatit työpaikalla

Työpaikalla oli ammatteja esimerkiksi: myyjä, myymäläpäällikkö, varastopäällikkö ja huoltotyöntekijä. Ammatteihin käy merkonomin tutkinto. Jos haluat edetä myymäläpäälliköksi, sinun pitää tehdä pitkä ura vaikka myyjänä. Työntekijöille on koulutuksia uusien tuotteiden myyntiä varten. Merkonomin koulutus kestää 2-3 vuotta. Tutkinnossa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen. Koulutuksen voi suorittaa Kuopiossa (Sakky Presidentinkatu 1) ja Iisalmessa (Sakky Asevelikatu 24). Voit työllistyä kaupan ja palveluiden alalle erilaisiin asiakaspalvelu-, myynti- ja markkinointitehtäviin, talous- tai henkilöstöhallinnon pariin erilaisiin organisaatioihin tai aloittamalla yritystoiminnan. 

Kuva

Omat kokemukseni

Saavutin tavoitteeni olemalla ahkera, reipas ja oma-aloitteinen. Tavoitteet oli helppo saavuttaa, koska olen muutenkin ahkera ja oma-aloitteinen. Uudet tavoitteeni tulevaisuudessa ovat: Auttaisin asiakkaita enemmän ja saisin myytyä jonkun tuotteen. Hyvät kokemukset olivat: Hyvä työyhteisö ja ilmapiiri, mukavat työkaverit, kivat työtehtävät, sopivat työajat ja kaupan 1-vuotissynttärit. Huonoja kokemuksia ei ollut. Opin itsestäni sen, että olen ahkerampi kuin luulen ja että olen hyvä myymälätyössä. Minulla on hyvät ominaisuudet työhön, koska olen oma-aloitteinen ja haluan palvella asiakkaita. Tarvitsen lisätietoa myymisestä ja varastotyöskentelystä. Huomasin sen itsestäni, että olen reipas ja haluan tehdä koko ajan töitä.