Valioliigan paras pelaaja N'Golo Kanté

N'Golo Kanté on ranskalainen jalkapalloilija, joka on syntynyt vuonna 1991 Pariisissa. Hän on 169 cm pitkä ja painaa noin 68 kg. Hän pelaa Antonio Conten riveissä, Lontoolaisessa Chelsea FC:ssä ja Ranskan maajoukkueessa.

Ranskassa syntynyt Kanté voisi synnyinmaansa sijaan edustaa maajoukkuetasolla myös Malia, jossa hänellä on sukujuuria. Kanté sanoikin jossain vaiheessa haluavansa edustaa Malin jalkapallomaajoukuetta. Hän kuitenkin teki debyyttinsä Ranskan jalkapallomaajoukkueessa maaliskuussa 2016 ystävyysottelussa Alankomaita vastaan. Hänen pelipaikkansa on keskikentällä.

Kanté on tunnettu siitä, että hän tekee paljon pallon riistoja ja juoksee erittäin paljon pelin aikana. Viime kaudella hän voitti sekä mestaruuden Chelsean riveissä, että parhaan pelaajan palkinnon Englannin Valioliigassa.

Kaudella 2015-16 Kanté pelasi vielä Leicester FC:ssä, mutta voitettuaan mestaruuden hän siirtyi Chelsea FC:hen. Kanté aloitti 17/18 kautensa hyvin. Hän on pitänyt keskikentän tiiviinä ja tehnyt yhden maalin. Toivottavasti jatkaa samaan malliin ja vie Chelsean pitkälle Mestarien liigassa sekä valioliigassa.