TET-paikkani Hööks

Olin tetissä viikolla 44 Hööks Kuopio -nimisessä myymälässä. Myymälässä työskentely kiinnosti, sillä työskentely vaikutti monipuoliselta.
Olin tetissä viikolla 44 Hööks Kuopio -nimisessä myymälässä. Myymälässä työskentely kiinnosti, sillä työskentely vaikutti monipuoliselta.

TET-paikan etsiminen

Yhdeksännen luokan syksyllä meille kerrottiin, että meillä on tetti vain muutaman kuukauden päästä. Ensimmäinen ajatus oli, että minnekkä sitä tettiin nyt menisikään. Mietin monia aloja, joita olisi mukavaa kokeilla ja jotka liittyisivät hevosiin. Halusin TET-paikan, josta olisi hyötyä tulevaisuudessa hevosharrastuksen parissa. Ensin eläinlääkäriä, sitten ratsastuskoulua. Kuitenkin kaikista kiinnostavimmalle vaikutti hevostarvikemyymälässä työskentely. Myymälässä työskentely kiinnosti, sillä työskentely vaikutti monipuoliselta. Aloin miettimään kiinnostavia myymälöitä ja ensimmäisenä mieleeni tuli Hööks. Päätin sitten soitta Hööksiin ja homma hoitui kivuttomasti. Vain lyhyen puhelun jälkeen minulla oli tettipaikka. Kävin kirjoittamassa TET-sopparit ja silloin minulle kerrottiin, mihin tulla ensimmäisenä aamuna ja millaiset ovat minun työaikanani. En tiennyt myymälässä työskentelemisestä paljoa mitään. Olin kuullut vain muutamia asioita kavereiltani, jotka ovat työskennelleet kaupoissa. Olin kuitenkin käynyt TET-paikassani useita kertoja, niin tiesin myymälän sijoittelusta ennakkoon jo vähän. Seuraavana TET-jaksona haluan kokeilla jotain muuta alaa, sillä sitten on tietoa tulevaisuuden varalle. Haluaisin päästä tulevalla TET-jaksolla joko eläinsairaalaan tai ratsastuskouluun. Haluaisin lisätietoa eri hevosiin liittyvistä aloista.

Hööks myymälässä on selkeä sisääntulo ovi jonka vierestä näät uusimmat tarjoukset.
Hööks myymälän tarjoukset näkee etuoven viereisist julisteista

Mitä pääsin tekemään tettini aikana?

Sain Hööks myymälästä ja siellä työskentelemisestä erinomaisen ensivaikutelman. Heti alussa minelle kerrottiin hyvin, mitä minun kuluu tehdä.  Muut työntekijät kertoivat ja neuvoivat, miten työtehtävät kuuluisi suorittaa, mitä myymälässä työskentely olisi kaikille mieluista ja sujuvaa. Työni oli aika yksinkertaista. Minun tehtäväni oli laittaa hälyttimiä ja hintalappuja tavaroihin, jonka jälkeen vein tavarat omille paikoilleen. Maanantaina ja torstaina tuli kuormat, joten niinä päivinä riitti töitä. TET-jaksollani opin hyvin millaista on työskennellä myymälässä ja millaista on pyörittää isomman ketjun yksittäistä myymälää. Sain paljon tietoa siitä, mitä myymälätyöntekijän työnkuvaan kuuluu. TET-paikallani oli loistava työilmapiiri. Työntekijät olivat todella ystävällisiä ja auttoivat aina, jos apua pyysi. Tulin hyvin toimeen muiden työntekijöiden kanssa ja, yhteistyö sujui hyvin, koska kaikilla oli sama mielenkiinnon kohde. Alkuun oli hankala päästä työyhteisöön mukaan, koska kaikki olivat työskennelleet yhdessä kauan, mutta jo hyvin pian tunsin olevani työyhteisössä mukana. Tet-paikallani oli melko hiljainen työtahti, koska se on erikoistarvikemymälä. Työtä tehdessä minulle ei tullut kiire ja sain tehdä työni hyvin.

Kauniissa rivissä olevat riimut ja narut.

Eri ammateja myymälässä.

Hööks-myymälässä työskenteli alan ammattilaisia, joilla on kinnostusta hevosiin ja koiriin. Myymälässä työskentelee myymäläpäälikkö, myyjiä ja yksi merkonomiopiskelija. Jotta myymälässä voi työskennellä, tarvitaan alalle sopiva koulutus. Myyntialan ammatteihin vaaditaan merkonomin opintoja tai jotain muuta liiketalouden koulutusta.  Merkonoomin eli liiketoiminnan perustutkinnon pystyy opiskelemaan Kuopion alueella Savon amattiopistolla eli Sakky:ssä ja myynnin ammattitutkinnon Ylä-Savon ammattiopistolla eli YASO:lla. Molemmat edellä mainitut koulutukset kestävät noin kolme vuotta.

Hööks myymälästä löydät tarvikkeet ja vaatteet myös kilparatsastukseen

Mitä pidin tet-kokemuksestani?

Saavutin tavoitteeni tetin aikana erinomaisesti. Tavoitteeni olivat sopivat, joten ne oli helppo suorittaa. Jos nyt asettaisin itselleni uudet tavoitteet tetin ajaksi, niin haluaisin työskennellä itsenäisemmin ja tehokkaammin. Tet-jaksollani en kokenut huonoja kokemuksia. Hyvä kokemus tetin aikana oli, että myymälässä työskentely alkoi sujua viikon aikana. TET-jakson aikana huomasin sen, että en haluaisi tehdä myymälätyötä koko elämääni. Myymälässä työskentely vaatii järjestelmällisyyttä ja tehokasta työskentelyä. Itse omaan molemmat taidot hyvin hevoshistoriani takia. Huomasin, että asiakaspalvelu tuotti itselleni hankaluutta. Harjoittelun aikana työskentelyni parani ja lopputetissä se oli jo todella sujuvaa. Itse pidin TET-paikastani paljon ja suosittelen sitä kaikille, joita kiinnostaa myymälässä työskentely ja hevoset. 

Talven pimeimpinä aikoina on tärkeä muistaa heijastimet.
Pimeinä iltoina on tärkeä muistaa heijastimet.