Sasu Salin ja elämä Malagassa

Sasu Salin on 26-vuotias suomalainen ammattikoripalloilija, joka edustaa nykyään Unicaja Malagaa.
Sasu Salin on 26-vuotias suomalainen ammattikoripalloilija, joka edustaa nykyään Unicaja Malagaa.

Sasu on mukava ja rento suomalainen mies. Haastattelin Sasua ja kysyin häneltä muutamia kysymyksiä.

Sasu aloitti koripallon 7-vuotiaana. Sasun innostus koripalloon lähti hänen vanhemmiltaan, enemmän isän kannustamana. Tämän jälkeen koripallo tempaisi hänet mukaansa. Sasun idoli koripallossa lapsuudessa ja nykyään on oma isä. Sasun kasvattajaseura on Malmin Super-Koris. Maajoukkueessa Sasu on pelannut vuodesta 2010.

Sasu pitää ruoanlaitosta, joten siihen menee yleensä paljon aikaa. Välillä hän pelaa pleikkaria tai viettää aikaa tyttöystävänsä kanssa. Sasun lempiruoat ovat äidin tekemät kotiruoat. Niitä hän syö aina, kun vierailee Suomessa.

Pelaaminen Espanjassa eroaa monella tavalla pelaamisesta Suomessa. Taitotaso on korkeampi kuin Suomessa, ja kaikki pelaajat ovat täysammattilaisia. Ennen peliä Sasu nukkuu tarpeeksi, syö hyvin ja keskittyy peliin.

Kieliä on hyvä osata, jos aikoo ulkomaille pelaamaan. Sasu osaa monia kieliä. Hän puhuu sujuvasti englantia ja suomea. Hän pärjää hyvin myös espanjalla ja ruotsilla sekä puhuu vähän saksaa.

Ulkomailla asuessaan Sasu kaipaa Suomesta tuttuja paikkoja ja hänelle tärkeitä ihmisiä. Sasun kannustuslause on: "Mitä ikinä teetkään, tee se kunnolla".