Parkour on helppo aloittaa

Parkour on liikuntalaji, jossa on tarkoitus liikkua mahdollisimman nopeasti ja sulavasti esteiden yli ja ali.
Parkour on liikuntalaji, jossa on tarkoitus liikkua mahdollisimman nopeasti ja sulavasti esteiden yli ja ali.

Parkourissa harjoitellaan turvallisesti alastuloja, temppuja ja kuntoa. Parkourissa tarkoituksena on päästä nopeasti paikasta toiseen, esimerkiksi jonkun esteen yli tai ali. 

Parkourissa yhdistetään nopeus, turvallisuus ja liikunta. Parkourissa on eri temppuja ja tyylejä. Yksi suosittu temppu  on dash, jossa hyppätään esteen yli niin, että jalat menevät ensin ja sitten työnnetään käsillä lisävauhtia.

Parkour vai freerun? Parkourissa yritetään liikkua mahdollisimman sulavasti tehokkaasti ja nopeasti. Freerunissa keskitytään enemmänkin hienolta näyttämiseen ja temppujen tekemiseen.

Miten aloittaa harrastus?

Parkouriin tarvitaan liikuntavarusteet, kengät (jos haluaa pehmeän alastulon) ja paikan, jossa harjoitella. Parkouria voi harrastaa melkein missä vaan. Sitä voi harrastaa ohjatussa ryhmässä ja oppia ohjaajilta, tai sitä voi harrastaa itsenäisesti tai kaverin kanssa ja esim. katsoa tutoriaaleja YouTubesta. Tärkeintä harrastuksessa on hauskanpito ja kehittyminen omalla tasolla.

Parkour luo myös työpaikkoja

Adam Dunlap, 31, on taitava parkouraaja, ja hän on tehnyt parkourista ammatin. Hän on harrastanut parkouria vuodesta 2006 ja tehnyt stuntteja sekä perustanut USA:ssa Parkour-kuntosalin nimeltä Revolution Parkour. Hänellä on myös yhtiö nimeltään Take Flight, joka on YouTube-kanava ja vaatetusyhtiö, joka valmistaa parkour-kenkiä ja -vaatteita.

Adam sai tietää parkourista David Bellen Youtube-videoiden kautta. Hän halusi liikkua ja olla fyysisesti yhtä vahva kuin David. Hänen mielestä parasta parkourissa on se, että voi tehdä sen omaksesi. “Pidän Parkourista, koska se tarjoaa sekä henkisen että fyysisen haasteen. Se vaatii suurta kurinalaisuutta ja keskittymistä.”