"Pää menee välillä pyörälle"

Kaarinalainen Diamond Edges harjoittelee kuudesti viikossa, kolme tuntia kerrallaan.
Kaarinalainen Diamond Edges harjoittelee kuudesti viikossa, kolme tuntia kerrallaan.

Amanda Siimesvaara (  13 v) ja Aava Virkki (13v) harrastavat Kaarinan taitoluistelijat ry:ssä muodostelmaluistelua. Joukkueen nimi on Diamond Edges. Joukkueessa on 24 henkilöä.  Valmentajia on viisi, joista yksi on mies ja neljä naisia.

Diamond Edgesin viimeisimmän esityksen aiheena oli Kalevala, Sampo ja maailman synty.

Diamond Edges harjoittelee kuusi kertaa viikossa. Jos kisat ovat lähellä, treenejä voi olla enemmänkin. Harjoitukset kestävät yleensä noin kolme tuntia kerrallaan. Harjoitukset ovat arkena melko myöhään koulun takia ja viikonloppuisin aika aikaisin.

Joukkue harjoittelee jäällä, mutta sen lisäksi muodostelmaluistelijoilla on balettia, kunto-oheisia ja normaaleja oheisia. Yksi valmentaja vastaa balettiharjoituksista, kaksi oheisista ja kaksi jäätreeneistä.

Kaarinan taitoluistelijoissa on seitsemän kisaavaa joukkuetta. Niiden lisäksi on luistelukoululaisia tai muita luistelijoita.

Jos luistelija on kipeänä kisakaudella, hän ei välttämättä saa osallistua kisoihin. Diamond Edges on käynyt kisoissa jopa Itävallassa asti.

Varusteita käytetään niin kauan kun varusteet vain kestävät. Kisavaatteet joukkue teettää.

Luistelukoulusta
SM-tasolle

 Aava Virkki meni vain opettelemaan luistelua luistelukouluun, mutta nousikin sieltä ylemmäs ja ylemmäs. Nyt hän luistelee SM -tasolla. Virkki on harrastanut muodostelmaluistelua noin viisi vuotta, josta kaksi vuotta hän on kilpaillut SM-tasolla.
"Parasta on kaverit", hän sanoo.

Virkki osaa hyvin jo askeleet ja twisselit. Huonommin menevät jotkin piruetit.

Luistimille
kahdeksanvuotiaana

Myös Amanda Siimesvaara aloitti luistelukoulusta  ja ylsi korkeammille tasoille. Nykyään hän luistelee SM-tasolla. Siimesvaara aloitti luistelukoulussa kakkosluokalla eli 8-vuotiaana. Lajivuosia on kertynyt nyt noin viisi.

Siimesvaaran mielestä lajissa on parasta joukkuehenki  sekä se fiilis, mikä jäällä liukumisesta tulee.
"Minulla menee parhaiten liut, mutta huonommin jotkin piruetit, sillä pää menee välillä pyörälle", Siimesvaara kuvailee.

Amanda Siimesvaara ja Aava Virkki olivat samaan aikaan luistelukoulussa.