Harrastuksena frisbeegolf on mukava ja rento. Se ei vaadi liikoja itseltä. Laji on helppo ja sopii kaikille iästä tai fyysisestä kunnosta riippumatta.

Lajina frisbeegolf on suhteellisen halpa ja helppo harrastaa, koska ratoja Suomessa on yli 350. Melkein joka paikkakunnalta löytyy rata tai jos ei, niin ei ainakaan kauas tarvitse lähteä. Kiekkojen hinta vaihtelee 9–30 euron välillä kiekon muovin laadusta riippuen. Kiekkoja voi lainata esimerkiksi kirjastoista.

Raitista ilmaa
ympäri vuoden

Frisbeegolfia harrastetaan pääosin ulkona vuodenajasta riippumatta.  Talvisin harrastaminen ei ole niin aktiivista kuin kesällä, mutta raitista ilmaa tämän lajin kanssa saa melkein koko vuoden. Liikuntaa lajin parissa voi tulla enemmän tai vähemmän radan pituudesta ja pinnanmuodoista riippuen.

Frisbeegolf on sosiaalinen laji. Siinä tapaa monia uusia ihmisiä. Sitä voi harrastaa ystävien ja perheen kanssa tai yksin, jos nauttii omasta rauhasta.

Kuin ruohonleikkurin
käynnistysliike

Frisbeegolfin idea on sama kuin pallogolfissa. Frisbeegolfissa yritetään saada kiekko mahdollisimman vähin heitoin koriin. Yleisimmät heittotyylit ovat rysty- ja kämmenheitto.

Rystyheitto muistuttaa esimerkiksi ruohonleikkurin käynnistysliikettä. Rystyheitossa käsi lähtee takaa, jolloin heittokäden kylki on heittosuuntaan päin. Käden liikkeen tulee olla tasainen koko ajan.

Kämmenheitossa voima tulee ranteesta ja sormista. Kämmenheitto muistuttaa vähän tenniksen kämmenlyöntiä, mutta käsi ei ole suorana.

 

Lähde: Wikipedia