Ilmaispelit kirivät maksullisten pelien myynnin ja pelattavuuden tasolle

Testasimme, miten kaksi ilmaispeliä pärjäävät maksullisille peleille.
Testasimme, miten kaksi ilmaispeliä pärjäävät maksullisille peleille.

Vertailimme rip-offeiksi eli kopioiksi haukuttuja ilmaispelejä Paladins ja Fortnite samankaltaisiin maksullisiin peleihin Overwatchiin ja Player Unknowns BattleGroundsiin (PUBG).

Paladins vs. Overwatch:

Overwatch ja Paladins näyttävät samalta, mutta niissä on joitakin suuria eroja. Overwatchissa tekijät keskittyvät enemmän grafiikkaan ja tarinaan pelin takana kuin Paladinsissa. Paladinsissa on keskitytty enemmän yhteisöön ja pelattavuuteen. Molempia pelejä pelataan ammattimaisesti, ja pelien e-urheiluturnauksissa liikkuu suuria määriä rahaa.

Overwatchissa on mahdollisuus vaihtaa sankaria pelin aikana. Paladinsissa tämä ei ole mahdollista, mutta voit ostaa pelin aikana erilaisia lisävoimia. Jos ostat oikean lisävoiman oikeaan aikaan, se voi vaihtaa pelin kulkua valtavasti. 

Overwatchissa on 25 hahmoa, Paladinsissa 33. Paladinsissa ei saa kaikkia championeja heti alussa, kun taas Overwatchissa kaikki herot saa käyttöön heti. Paladinsia päivitetään kerran kahdessa viikossa, ja joka toisessa patchissa eli päivityksessä tulee uusi champion. Overwatchiin tulee päivitys joka toinen tiistai, ja uusi hero kerran kolmessa kuukaudessa. 

Overwatchissa on viime aikoina ollut paljon ongelmia hakkereiden kanssa. Ei, ei niiden tietorosvojen vaan esimerkiksi aimbottereiden kanssa. 

Paladins on hinta-laatu-suhteessa parempi, mutta mikäli sinulla on 40-60€ tuhlattavaksi, suosittelemme, että ostat Overwatchin.  

Fortnite vs. PUBG: 

Fortniten kehittäjä Epic Games on itse myöntänyt ottaneensa vaikutteita PUBG:stä, joten ne eivät periaatteessa ole vertailuun sopivia. Sekä Fortnite että PUBG ovat olleet suoratoistajien twitchissä suosiossa viime aikoina. 

PUBG keskittyy enemmän realistisuuteen, kun taas Fortnite on enemmän sarjakuvamaista väkivaltaa. PUBG:ssä ei voi myöskään tuhota tai rakentaa peitettä itselleen toisin kuin Fortnitessa. Molemmilla peleillä on suuri faniyhteisö, joka näkyy myös pelaajien määrässä. PUBG:llä on 2 miljoonaa pelaajaa (10/2017) ja Fornite sai heti julkaisupäivänään miljoona pelaajaa. Valitettavasti kumpaakaan peliä ei pelata ammattimaisesti e-urheiluna.

Molemmat pelit ovat suunnilleen yhtä hyviä, mutta Fortnitessä on enemmän mahdollisuuksia rakentamisen ansiosta. 

Mistä on kyse? Tarkemmat esittelyt vertailluista peleistä

Hi-Rez Studiosin Paladins on peli, jossa pelaajat taistelevat toisiaan vastaa erilaisilla kentillä. Pelissä on erilaisia championeja eli mestareita. Championit ovat jaettu neljään: frontline/tank, flank, support ja damage. Frontline/tank suojaa muita joukkoja vastustajajoukkueiden damage- ja flank-joukoilta. Flank-joukot pyrkivät tappamaan vastustajajoukkueen damage-joukot. Support-joukot healaavat eli antavat lisää elämää. Erilaisia pelimuotoja ovat siege, payload ja onslaught.

Blizzardin Overwatch on peli, jossa kaksi kuuden pelaaajan tiimiä kilpailee tavoitteesta.  Erilaisia pelimuotoja ovat muun muassa payload, capture the objective ja capture the flag. Pelissä on erilaisia sankareita: offense, defense, tank ja support. Peli julkistettiin vuonna 2014 BlizzCon tapahtumassa. Peli maksaa 40-60 euroa.

Epic Gamesin Fortnitessa on kaksi eri moodia. Toinen on ilmainen Battle Royale -moodi, jossa 100 pelaajaa tiputtautuu saarelle, jossa he keräävät materiaaleja ja aseita ja rakentavat suojia itselleen. Voittaja on viimeinen eloonjäänyt tiimi tai pelaaja.

Myös PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) -pelissä on 100 pelaajaa saarella. Pelaajien pitää löytää aseita ja suojuksia ja he voivat käyttää myös ajoneuvoja. Jotta peli olisi jännittävämpi ja loppuisi nopeammin, saari myös pienenee. Sen ulkopuolella menetät elämää ja lopulta kuolet. Peli maksaa noin 30 euroa.