Frisbeegolfistakin saa vaarallista, jos ei tottele ratasääntöjä

Frisbeegolfissa, kuten monissa muissa harrastuksissa, on sekä haittoja että hyötyjä. Lue listaus!
Frisbeegolfissa, kuten monissa muissa harrastuksissa, on sekä haittoja että hyötyjä. Lue listaus!

Minun mielestäni frisbeegolf on erittäin monipuolinen harrastus kaikin puolin. Se on rento harrastus, jossa yhdistyvät luonnonläheisyys, ulkoileminen  ja liikkumisen ilo. Frisbeegolf on myös helppo aloittaa, ja siinä käytetään melko halpaa, mutta kestävää materiaalia.

Frisbeegolf ei myöskään vaadi suurenmoista fyysistä kuntoa tai suurta lihasmassaa, vaan hyvän tekniikan ja kovaa harjoittelua. Hyvästä yleiskunnosta ei kuitenkaan ole haittaa. Lajissa on myös tärkeää nivelten ja nikamien liikkuvuus ja keskittymiskyky. 

Luonnon haitat

Puita joudutaan kaatamaan, kun väyliä tehdään. Uusimmissa ja isoimmissa radoissa on käytetty suojia suojellakseen puiden kolhimiselta, mutta useimmilla radoilla näitä ei ole käytössä. Näin ollen puiden kolhiintuminen on hieman haitallista puun kuorelle ja sen kasvulle. Kun heittäjät kävelevät väylän ulkopuolella, sammalikko ja puiden oksat voivat katkeilla tai tuhoutua heitoista tai kun ihmiset liikkuvat niiden läheisyydessä.

Frisbeegolf voi olla myös vaarallista, jos ratasääntöjä ei tottele. Esimerkiksi jos heittäjä ei tarkista heittoväylää ennen heittoa ja kiekko osuu johonkuhun. Myös jyrkät rinteet voivat olla vaarallisia. Joihinkin ratoihin on rakennettu portaat tapaturmien ehkäisemiseksi, mutta jos näitä ei ole, voi tapaturmia sattua.