Kaikille epätietoisille lukijoille tiedoksi: e-urheilu – eli elektroninen urheilu – on tietokonepelien pelaamista erityisesti kilpailullisessa tarkoituksessa.

E-urheilu on kasvava urheilukategoria netissä. Miljoonat nuoret pelaavat e-urheilupelejä maailmanlaajuisesti.  Pelit kehittyvät nopeaa vauhtia ja e-urheilun suosio kasvaa päivä päivältä.

Huipulle päässeet ammattilaispelaajat kuittaavat turnausvoitoillaan moninkertaisen kuukausipalkan tai jopa miljoonia. Esimerkiksi suomalainen Lasse Urpalainen, joka pelaa amerikkalaisessa Dota II -joukkueessa Team Liquid, voitti yhdestä turnauksesta noin 1,8 miljoonaa euroa.

E-urheilu on nuorten juttu

Tietokonepelejä on lukuisia, kuten myös kilpailuja eri peleille. Suosituimmat e-urheilupelit ovat räiskintäpeli CS:GO, taisteluareenamonipeli League of Legends ja tyyliltään hyvin samankaltainen Dota II. Heartstone on korttipeli, jota pelataan yksi vastaan yksi -muodossa. Pelin suosio on suuri, mutta ei yllä samalle tasolle edellämainittujen kanssa.

Vanhempi sukupolvi ei ole asiaan kovin perehtynyt. Useat vanhemmat ja terveysalan asiantuntijat pitävät pelejä huonona terveydelle ja sanovat, että ulkoilu ja liikunta jäävät yleensä e-urheilijoilla vähemmälle.

E-urheilussa on myös hyvät puolensa. Pelit ovat yleensä erittäin strategisia ja vaativat täyden keskittymisen. Aivan kuten muissa urheilulajeissa, kukaan ei voi olla mestari syntyessään. On harjoiteltava paljon, jos haluaa kehittyä ja huipulle pääseminen vaatii työtä. 

Gallup E-urheilusta

Kaikki gallupiin vastanneet teini-ikäiset tiesivät, mitä e-urheilu on. Vastanneista kaikki pitävät pelaamisesta, mutta eivät välttämättä pyri lajin huipuille. He pelaavat enimmäkseen kaveriryhmiensä kanssa. Pelaaminen on monien mielestä mukavaa ajanvietettä. Siinä saa rupatella ystävien kanssa samalla kun pelaa pelejä.

Gallupiin vastanneet haluavat pysyä nimettöminä.