Viikko maarakennuskoneenkuljettana kelkkareitillä

Maarakennuskoneenkuljettaja viettää pitkiä päivä traktoreiden ja kaivinkoneiden ohjaamossa.
Maarakennuskoneenkuljettaja viettää pitkiä päivä traktoreiden ja kaivinkoneiden ohjaamossa.

Olin viikon tet-harjoittelussa koneurakointiyrityksessä lähinnä maarakennuskoneenkuljettajana. Työpäivät ovat vaihtelevia, koska koneurakointialan työtehtävät ovat monenlaisia. Tet-viikolleni sattui kelkkareitin kunnostaminen. Työpäivään ei juuri muuta kuulunut kuin reitin kunnostamista ja tasottamista kaivinkoneella. Reitin kunnostamiseen käytettiin lähinnä traktoria, traktorin hiekkakärryä ja kaivinkonetta.

Rauhallinen luonne ja pitkä pinna ovat valtteja maarakennustöissä

Maarakennuskoneenkuljettajan ammattiin tarvitaan rakennusalan perustutkinto. Kuopiota lähin oppilaitos on Toivalassa. Maarakennuskoneenkuljettajan ammatti on melko raskasta, eikä se helppoakaan ole. Maarakennusalalla tarvitaan liikennetraktorikortti tai traktorikortti. Kielitaitoa ei juurikaan vaadita. Luonteeltaan kuljettajan pitää olla rauhallinen ja kärsivällinen, koska työpäivät ovat pitkiä ja joskus haastavia.

Uralla voi edetä kovalla työkokemuksella ja taidolla. Sinun pitää olla hyvä siinä mitä teet, että voit edetä alalla. Ammattinimike pysyy samana. Oikotie.fi:n palkkavertailun mukaan maarakennuskoneenkuljettajan palkka on noin 4000 euroa kuussa.