Super Smash bros for the Wii U/3ds arvostelu.

Super Smash bros on hauska ja omaperäinen taistelupeli jota voisi kuvailla jopa täydelliseksi.
Super Smash bros on hauska ja omaperäinen taistelupeli jota voisi kuvailla jopa täydelliseksi.
Nimi: Super smash bros for Wii U/3Ds
Kehittäjä: Sora ltd ja Bandai namco games.
Julkaisija: Nintendo
Ikäraja: 12
Lajityyppi: taistelupeli
Alustat: Wii U ja Nintendo 3Ds

Super smash bros on hauska ja omaperäinen taistelupeli, jossa kaikki Nintendon tunnetuimmat ja ehkä vähän tuntemattomatkin hahmot ottavat toisistaan mittaa taisteluareenalla. Mario, Pikachu, Link, Donkey Kong, Samus ja Fox. Siinä oli vain pieni määrä hahmoista, joita voit käyttää tässä pelissä. Ja onhan mukana myös ei Nintendo -hahmoja kuten Sonic, Mega man, Pac-man ja Cloud. Yli 50 erilaisen hahmon valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Toisin kuin muut taistelupelit, joissa vastustaja pitää iskeä kanveesiin, Super Smash brosissa vastustaja pitää yrittää heittää pois taisteluarenaalta. Mitä enemmän vahinkoa vastustajalla on, sitä helpompivastustaja on saada pois areenalta.

Smash

Super Smash brosin Smash tilassa voit pelata tavallisia Smash-otteluita tietokonetta vastaan tai kavereiden kanssa. Normaalissa Smash-tilassa voi pelata 4 henkilöä samaan aikaan joko yksin tai tiimeissä, aikarajalla tai elämäpisteillä ja esineillä tai ilman esineitä. 8 player Smash-tilassa voi pelata 8 pelaajaa samaan aikaan samalla koneella. Ainoa miinuspuoli on, että ohjaimien ostoon pitäisi käyttää paljon rahaa. Onneksi 8 player Smashia voi pelata tietokonetta vastaan. Kolmas vaihtoehto Smash-tilassa on Special Smash, jossa pelaaja voi itse päättää asetuksista. Voi esimerkiksi muuttaa painovoimaa, nopeutta, kuvakulmaa tai laittaa päälle joitain erikoisia esineitä. Lukijan kannattaa huomioida, että arvostelu on tehty pelkästä Wii U -versiosta ja 3ds -versiossa saattaa olla joitain eroja.

Smash tour

Smash tour on lautapelin kaltainen minipeli, joka oli yksi suurimmista uusista asioista, mitä Super Smash bros Wii U sisältää. Smash tour on hauskinta 2-4 kokoisella kaveriporukalla, mutta sitä voi myös pelata yksin tietokonetta vastaan. Smash tourissa tarkoitus on liikkua pelilaudalla keräten esineitä ja taistelijoita, ja vuoroja on vain tietty määrä. Jos kaksi pelaajaa törmää toisiinsa pelilaudalla, siitä seuraa taistelu, johon kaikki pelaajat joutuvat. Taisteluissa käytetään niitä taistelijoita, joita olet kerännyt pelilaudalla. Jos pelaajalla ei ole yhtään hahmoa, hän ei osallistu taisteluun. Kun kaikki vuorot on käytetty, pelaajat taistelevat yhdessä viimeisen kerran niillä hahmoilla, joita he olivat keränneet pelilaudalta. Se, joka voittaa viimeisen taistelun, voittaa koko pelin.

Games & more

Games & more sisältää monia erilaisia minipelejä ja paljon muuta pelattavaa, mitä kelpaa pelata yksin tai kavereiden kanssa. Classic mode, Allstar mode, Master orders, Crazy orders, Trophy rush ja paljon muuta.

Classic mode

Kuten aikaisimmissa Smash sarjan peleissä, myös Wii U -versio sisältää Classic moden. Classic modessa taistelet vuorotellen eri hahmoja vastaan ja jokaisen voiton jälkeen saat palkintoja. Viimeisenä haasteena on taistelu Master ja Crazy handia vastaan. Kun sen on voittanut, on läpäissyt Classic moden. Classic mode tilaa voi pelata myös kahdestaan kaverin kanssa, jolloin pelaajat ovat samassa tiimissä.

Allstar mode

Allstar mode on hyvin samanlainen Classic modeen verrattuna, mutta taistelet kaikkia taistelijoita vastaan vanhuusjärjestyksessä (eli uusimmasta hahmosta vanhimpaan) ja pelaajan terveys ei palaudu taisteluiden välissä.

Master ja Crazy orders

Master ordersissa teet erillisiä tehtäviä, joista voitat palkintoja. Tehtävät jakautuvat erillisiin vaikeustasoihin. Crazy orders onkin vähän monimutkaisempi, sillä vahinko, jota olet ottanut taisteluissa, ei nollaudu taisteluiden välissä. Kuitenkin mitä enemmän vahinkoa otat, sitä vähemmän loppuvastustajalla on elämäpisteitä. Crazy ordersissa voitat enemmän palkintoja, jos pelaat enemmän otteluita. Sen jälkeen jos onnistut voittamaan Crazy handin, voitat kaikki keräämäsi palkinnot.

Trophyt

Smash sisältää kerättäviä trophyja (suom. patsaita) joita keräät pelaamalla minipelejä mitä aikaisemmin lueteltiin. Trophyt esittävät esimerkiksi Nintendo-hahmoja, esineitä tai muita asioita. Trophyja voi ostaa myös trophy shopista, josta niitä ostetaan pelissä saatavalla kullalla. Trophyjen saamiseen on myös oma minipelinsä, nimeltä Trophy rush. Siinä rikot taivaalta tippuvia laatikoita trophyjen saamiseksi.

Amiibot

Amiibot ovat trophyja muistuttavia figuureja, jotka Wii U-gamepadille (Wii U-ohjain) laitettaessa siirtyvät peliin. Pelaaja ei itse ohjaa Amiiboja, vaan pelaaja voi kouluttaa niitä. Amiibot aloittavat 1-tasoisina normaalia taistelijaa heikompina, mutta kun Amiiboja kouluttaa, niistä tulee vahvempia ja ne oppivat taistelemaan paremmin. Kun Amiiboista tulee 50-tasoisia, niiden taso ei enää kasva. Myös Amiibojen kouluttajalla on väliä. Esimerkiksi jos Amiibon kouluttaja käyttää jotain tiettyä liikettä paljon, myös silloin Amiibokin käyttää. Pelaaja voi myös vaihtaa Amiibon vaatteiden väriä tai nimeä.

Online

Smash peli on erittäin hauskaa myös netissä. Vaihtoehtoina on For fun, jossa kaikki esineet ovat päällä ja pelataan aikarajalla ja For Glory, joka on enemmän kilpailullinen pelimuoto ilman esineitä ja elämäpisteillä.

Ja muuta?

Aikaisemmin luotellut pelimuodot olivat vain ne tärkeimmät. Super Smash bros sisältää kaikenlaista pientä siellä täällä kuten hahmojen muokkaaminen, omien taisteluareenoiden tekeminen, erilaiset Stadium-minipelit ja erilaiset haasteet.

Viimeinen arvio

Itse niin sanottuna Smash "veteraanina" mielestäni Super Smash bros Wii U on yksi suosikkipeleistäni, jossa on pelattavaa moniksi kymmeneksi tunneiksi. Kaikki erilaiset pelimuodot ovat hauskaa pelattavaa ja kaveriporukallakin pelaaminen onnistuu. Super Smash bros Wii U on taattua laatua kaikille Nintendo- tai taistelupelien ystäville ja sitä kelpaa taistelupeleissä aloittelijan tai taistelupelien mestarienkin pelata.