Vain ystävyys merkitsee

Ystävät ovat tärkeitä jokaiselle ihmiselle.
Ystävät ovat tärkeitä jokaiselle ihmiselle.

Ystävyys on tärkeä asia. Ilman ystäviä et pärjää elämässä. Hänelle voit kertoa kaikki huolesi ja murheesi. Häneen sinä voit luottaa, asiassa kuin asiassa. Ystävät myös tukevat toisiaan. 

Jokaisen kohdalle voi osua myös niin sanottuja feikkiystäviä. Heille ei kannata kertoa salaisuuksia. Mistä feikkiystävät sitten tunnistaa? Ainakin siitä, että he kertovat salaisuutesi eteenpäin, heitä ei kiinnosta sinun asiasi, he eivät kuuntele sinun huoliasi, alentavat muita ja kehuvat vain itseään. 

Jos et ole varma, voitko luottaa ystävääsi, testaa asia. Kerro hänelle joku ihan päästä keksitty juttu ja jos kuulet muilta perättömästä asiasta, tiedät, ettei häneen voi luottaa. Tämä on kuitenkin ilkeä tapa testata ystävyys, joten mieluummin kannattaa ottaa epäilysi epäluottamuksesta puheeksi ja kertoa hänelle suoraan, miten pahalta se sinusta tuntuu.

Erilainen, mutta silti
hyvä ystävä

Ihmisiä ei saa luokitella eri ryhmiin ulkonäön, luonteen, tapojen, perheen tai muun vuoksi. Myöskään sukupuolella ei ole väliä, sillä tyttö ja poika voivat olla parhaita ystäviä. 

Millainen ystävä sinä olet? Asiaa kannattaa pohtia hetki. Pystyykö sinuun luottamaan? Autatko tilanteessa kuin tilanteessa? Kehutko vai haukutko? 

Muista olla hyvä ystävä kaikille. Hyvää ystävänpäivää joka päivä!


Juttu on julkaistu Meidän juttu -lehdessä ensimmäisen kerran toukokuussa 2017. Lue muita Meidän jutun toimittajien tekemiä juttuja ystävyydestä täältä.