"Kotini on siellä missä kulloinkin olen"

Sanna-nimi annetaan Gambiassa vanhemmalle kaksoispojalle. Sanna Touray tuli Suomeen 28 vuotta sitten ja omistaa nyt oman yrityksen.
Sanna-nimi annetaan Gambiassa vanhemmalle kaksoispojalle. Sanna Touray tuli Suomeen 28 vuotta sitten ja omistaa nyt oman yrityksen.

Sanna Touray, 53, on syntyperäisin gambialainen, mutta nykyään Suomen kansalainen. Sanna tunnetaan Suomessa naisen nimenä, mutta Gambiassa nimi annetaan vanhemmalle kaksoispojalle.

Gambia on Länsi-Afrikassa sijaitseva kahden miljoonan asukkaan pieni maa. Gambialla on maarajaa vain yhdessä Senegalin kanssa, koska Gambia on Senegalin "sisäpuolella". Gambian halki kulkee Gambia-joki.

Gambian ilmasto on paljon lämpimämpi kuin Suomen ilmasto. Siksi Gambiasta löytyy paljon maukkaita hedelmiä, kuten mangoja, appelsiineja ja banaaneja. Siellä on myös maapähkinöitä ja riisipeltoja.

Gambiassa ihmiset ovat vilkkaampia kuin Suomessa ja myös avoimempia.
"Suomalaiset pitävät rajaa muihin ihmisiin".

Suomen terveydenhuollon laatu on parempi, mutta gambialaiset pitävät huolta enemmän läheisistään.

Touray on asunut Suomessa 28 vuotta.
"Alku oli vaikeaa, mutta erilaisuudessaan innostavaa."

Touraylle vuodenaikojen vaihtelu ja ensimmäinen talvi olivat  erityisen vaikeita. 
"Kun Suomeen muuttaa, on hyvä osata pikkuisen kieltä tai ainakin olla motivoitunut opiskelemaan. Ilman suomen kieltä on vaikea sopeutua kulttuuriin tai saada töitä."

Nykyään Touraylla on oma yritys. Hän opiskelee suomen kieltä edelleen.
"Aina välillä tulee vastaan uusia sanoja."

Touray kertoi, että suomalaiset voisivat oppia gambialaisilta avoimuutta, vanhempien ihmisten kunnioittamista ja yhdessäoloa. Kun taas gampialaiset voisivat suomalaisilta rehellisyyttä. Työhön ja kouluun panostetaan Suomessa enemmän. 

Tourayn mielestä hänen kotinsa on sekä Suomessa että Gambiassa.
"Koti on siellä missä kulloinkin olen."