Koira - Luotettava kumppani

Koiran kanssa sattuu ja tapahtuu, varaa hetki niin tiedät enemmän.
Koiran kanssa sattuu ja tapahtuu, varaa hetki niin tiedät enemmän.

Koiran omistaminen tuntuu hyvältä, koska koiraa on helppo rakastaa. Se ei tuomitse, se kuuntelee, eikä puhu päälle. Koira on aina innokkaana odottamassa koulu- tai työpäivän jälkeen, se tulee iltaisin viereen, pussaa kasvot märäksi ja se on vaan niin ihana. Näinä hetkinä koiran omistaminen on kivaa ja ihanaa, mutta sitten arki alkaa hahmottua.

Koira pitäisi ottaa mukaan matkoille tai pienemmille reissuille, sen jälkiä täytyy siivota ja sen perässä pitää juosta samalla huutaen kurkku suorana, ettei hölkkäilevää naapuria saa jahdata räksyttäen.

Villakoira
haluaa miellyttää

Meidän perheen rakas on kääpiövillakoiran ja chihuahuan sekoitus, koiran isä oli adhd-chihuahua ja äiti rauhallinen puudeli. Chipoo on Yhdysvalloissa jo oikea koirarotu, mutta Suomessa se katsotaan vielä sekarotuiseksi. 

Villakoirien sanotaan olevan todella oppimiskykyisiä. Ne myös haluavat miellyttää, mikä tekee niistä erinomaisia muun muassa tottelevaisuudessa, minkä vuoksi voin vakuuttaa, ettei koiramme ole tullut äitiinsä!

Chihuahuat ovat luonteeltaan eloisia, rohkeita ja seurallisia. Ne ovat aina valmiina rapsutuksiin. Meidänkin koira menee heti tutustumaan vieraisiin, pienen haukkumisen, siis kodin puolustamisen jälkeen.

Ei tylsää
päivää

Suosittelen Chipoon hankkimista, koska se ei allergisoi aluskarvan puuttumisen takia ja se on loistava seuraeläin. Vaikka tämä meidän koiramme onkin vähän käytöshäiriöinen, voin sanoa, että Ninnin kanssa ei tule tylsää päivää.

Käytöshäiriö on joko sen syy, että “seura tekee kaltaisekseen” tai yksinkertaisesti siksi, että sen käytöstä on katsottu läpi sormien. Ja sekin vain sen takia, että noin ihanalle pallerolle ei voi sanoa "ei". Tällainen pieni ja reipas seurakoira sopii hyvin kaupunkiin, kunhan sitä käyttää lenkillä. Vaikka maalla koira pystyy telmimään vapaasti, jos siis jaksaa. Pieniä koiria tulee muistaa kunnioittaa siinä missä isompia, sillä ne eivät ole leluja, vaan koiria.

Kyselin luokkakavereiltani pitävätkö he koirista ja yhtä lukuunottamatta kaikki pitävät koirista. Lopuksi kysyin vielä omasta koirastani mielipidettä ja tulokset olivat melkeinpä samat. 

Koirat antavat meille paljon seuraa, läheisyyttä ja rakkautta. Tässä vielä linkkejä ja todisteita mitä muita syitä olisi hankkia koira.

http://www.iltalehti.fi/perhe/2014121618932501_pr.shtml
https://fi.care.com/verkkolehti/elaimet/10-hyvaa-syyta-hankkia-koira/
https://anna.fi/hyvinvointi/itsetuntemus/7-syyta-koiran-hankkiminen-kan…

Koiran hankinta ei ole hetken mielijohde. Koiran hankintaa täytyy harkita tarkoin ja pohtia onko koiralle aikaa. Koira vaatii paljon, onhan se melkein kuin vauva. https://www.kennelliitto.fi/koirat/koiran-hankkiminen-vaatii-harkintaa

 

Lähteet:
http://www.koirat.com/rodut/k%C3%A4%C3%A4pi%C3%B6villakoira
https://fi.wikipedia.org/wiki/Chihuahua_(koira)