Kestääkö tosiystävyys kaiken?

Nykyään kaverisuhteet katkeavat helposti esimerkiksi riitojen tai kuulopuheiden perusteilla. Onko se silloin tosiystävyyttä? Minulle ja kaverilleni tuli riita, eikä hän suostunut sopimaan asiaa yhdessä minun kanssani, vaan alkoi haukkumaan minua muille hänen kavereillensa, jolloin välimme katkesivat lopullisesti. Oikea ystäväni ei koskaan menisi puhumaan pahaa minusta muille riidan takia. Kun minulla on mennyt huonosti, olen huomannut, ketkä ovat oikeita ystäviäni, sillä he ovat tukenani hyvinä ja huonoina hetkinä ja heitä kiinnostaa, miten minulla menee. Luulin entistä ystävääni tosiystäväkseni, mutta hän petti luottamukseni ja pilasi ystävyytemme teolla, jota oikea ystäväni ei koskaan minulle tekisi.

Jos ystäväsi katkaisee välinne riidan takia eikä esimerkiksi suostu sopimaan asiaa, mieti, onko se sen arvoista. Jos hän ei tee mitään ystävyyssuhteenne eteen, kannattaako sinunkaan? Ystävyys ei katso sukupuolta tai ikää. Joidenkin paras ystävä voi olla vaikka oma lemmikki. Ystävä ei jätä sinua, jos sinulla tai hänellä on vaikeaa. Hän on tukenasi aina, ei vain huonoina tai hyvinä hetkinä. Oikeat ystävät eivät katkaise välejänne esimerkiksi riidan takia. He ovat valmiita selvittämään välinne aina. He tekevät sinun eteesi mitä vain. He kuolisivat sinun puolestasi. Voit kertoa heille kaiken ja he sinulle. Tosiystävä ei petä luottamustasi tai kerro asioitasi eteenpäin. Riidan tullessa osaatte selvittää sen. Myöhemmin osaatte nauraa tyhmille riidoillenne. Aina ei tarvitse olla jotain tekemistä, sillä myös hiljaiset hetket ovat arvokkaita. Jokainen hetki on arvokas tärkeän henkilön kanssa. Oikeat ystävät puolustavat sinua. He eivät tee asioita, jotka pilaavat ystävyytenne.

Mistä tietää, että tosiystävyys kestää kaiken? Jos teet jonkun asian ja se pilaa ystävyyssuhteenne, onko se sen arvoista? Miksi tekisit asian, joka pilaisi ystävyytenne? Et tekisi ystävällesi asiaa, joka vaarantaisi tai jopa pilaisi ystävyytenne. En voisi koskaan tehdä ystävälleni asiaa, joka satuttaisi häntä. Ihminen tarvitsee ainakin yhden henkilön, jolle kertoa hyvistä ja huonoista asioista, sillä voi olla raskasta pitää kaikki sisällään eikä saa avautua kellekään. Älä katkaise välejä ystäviisi muiden takia. Yleensä muut huomaavat paremmin, onko "ystäväsi" oikea ystävä vai käyttääkö hän sinua hyväksi omien tarpeidensa saavuttamiseen. 

Älä tee ystävillesi mitään, joka voisi pilata ystävyytenne. Ole heille luottamuksen arvoinen.