Tyyli kaikki kaikessa

Mistä nuoret hankkivat inspiraatiota tyyliinsä? Onko heidän tyylinsä oma vai kenties matkittu jonkun ihaillun ihmisen tyylistä?
Mistä nuoret hankkivat inspiraatiota tyyliinsä? Onko heidän tyylinsä oma vai kenties matkittu jonkun ihaillun ihmisen tyylistä?

Kautta aikojen nuoriso on seurannut julkisuuden henkilöiden pukeutumista ja heidän tyyliään. 1950-luvulla alkoi ensimmäistä kertaa kehittymään nuorison oma tyyli, joka polveutui julkkisten ja senaikaisten  “starojen” pukeutumistavoista. Siitä asti onkin ollut erittäin yleistä, että nuoriso pukeutuu tiettyjen julkkisten pukeutumisen mukaan. Starat ovat kuitenkin vaihtuneet aikojen saatossa. Tietyn julkisten tyyli on aina jonkun ajan muodissa, jonka jälkeen tulee taas toinen tunnettu henkilö, jonka tyyliä aletaan seuraamaan hullun lailla.

Menneisyydessä on paljon merkittäviä julkkiksia, joiden tyyliä seurattiin paljon. Oli niin mies- kuin naishenkilöitä, laulajia ja näyttelijöitä.Yleensä suosituimmat ja kuuluisimmat tyyli-ikonit tulevat Amerikasta, josta sitten muut ottavat mallia ja lähtevät luomaan omaa tyyliään. Entisiä tyyli-ikoneita oli monia kuten esim. Madonna, Michael Jackson, Elvis Presley, Dingo ja Laila Kinnunen.

Nykyään julkkiksilla on yhä suurempi merkitys ja vaikutus nuorten tyylissä.Tyyli-ikonit ovat nykypäivänä hieman erilaisia kuin ennen vanhaan. Tänä päivänä julkkiksen ei tarvitse olla pakosti esim. laulaja tai näyttelijä vaan julkkis, jonka tyyliä seurataan. Julkkis voi olla myös vaikka vloggaaja(eli videoblogaaja) tai ihan perinteinen blogaaja.

Monet nuoret seuraavat eri muotibloggaajia esim. Uino Ainoa ja Valtteri Sundbergiä. Vloggaajien ja blogajien lisäksi on myös paljon eri julkisuuden henkilöitä, joiden tyyliä seurataan paljon kuten esim. Kylie Jenneriä, Kim Kardashiania, Post Maloneia, Travis Scottia ja Beyonceta.

Viime vuosina julkkisnaisten suosioon on tullut aika paljastava tyyli, mutta suosittuja ovat myös sellaiset vaatteet, jotka ovat isokokoisia ja peittäviä. Kardashian siskosten tyyli on erittäin suosittu ja seurattu maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi Kylien kautta tietyt muoti-ilmiöt ovat myös levinneet nuorten tietoisuuteen. Nuoret ovat ottaneet mallia ja inspiraatiota heidän pukeutumisesta. Tämän takia monien aikuisten mielestä osa nuorista pukeutuu aika rohkeasti ja välillä myös hiukan paljastaen liikaa itseään.

Julkkikset tulevat aina olemaan osa muotia, mutta toivottavasti tulevaisuudessa pystymme luomaan jokainen oman pukeutumistyylimme, joka ei ole pelkkää jäljittelyä!