Oletko huomannut, että nykyään nuorilla on paljon ulkonäköpaineita? Etenkin tytöt ottavat paineita ulkonäöstään. Miksi tytöt meikkaavat kouluun ja mietiskelevät painoaan?

Olen huomannut, että nuorilla alkaa teini-iässä aika, jolloin he haluavat alkaa näyttää hyvältä. Silloin massan mukana nuorille tulee paineita. Nuori haluaa pysyä massan mukana, vaikka ei olisi rahaa käyttää kalliita merkkivaatteita, jotka ovat muodissa. Esimerkiksi tästä nuorille tulee paineita. Eihän siinä ole mitään järkeä, että normaalit vaatteet, joissa on yksi tietty merkki, maksavat paljon enemmän ja ovat muodissa.

Nuoret haluavat teini-iässä näyttää vanhemmilta mitä he oikeasti ovat. Monille nuorille voi tulla paineita siitä, kun heidän kaverit alkavat seurustelemaan. Tästä syystä nuoret saattavat haluta alkaa seurustelemaan. Mutta jos kumppania ei löydy, nuoret alkavat miettimään, onko vika heidän ulkonäössään.

Nuoret alkavat muuttua, kun alakoulusta hypätään yläkouluun. Vaikka välissä on vain yksi kesäloma, nuoret ajattelevat, että täytyisi aikuistua ja saavat ulkonäköpaineita. Nykyään nuoret ottavat enemmän paineita kuin ennen. Osaatko sanoa järkevää selitystä sille? En minäkään. Koulu vaikuttaa asiaan suuresti. Hyppy yläkouluun ja koulukiusaus vaikuttavat asiaan. Nuorta voi alkaa pelottaa, että heitä aletaan kiusaamaan omasta ulkonäöstään. Miksi sinä alkaisit kiusaamaan jotakin hänen ulkonäöstään?

Koska nuoret luulevat aikuistuneensa, kun mennään yläkouluun, niin onko kouluissa ihan välttämätöntä olla eritelty yläkoulu ja alakoulu? Miksei vain voisi olla yksi pelkkä peruskoulu, niin paineet saattaisivat pienentyä? Myös koulukiusaamisen loppuminen ehkäisisi ulkonäköpaineita.

Älä välitä, mitä muut ajattelevat ulkonäöstäsi. Pysy omana itsenäsi ja rokkaa juuri sitä tyyliä, mikä juuri sinulle sopii. Jokainen on erilainen.