Nuorten tyyli vaihtuu nopeasti

Nuoret kertovat saavansa tyyli-inspiraatiota esimerkiksi Instagramista, Sannilta, JVG:ltä ja Kylile Jenneriltä.
Nuoret kertovat saavansa tyyli-inspiraatiota esimerkiksi Instagramista, Sannilta, JVG:ltä ja Kylile Jenneriltä.

Nuoret kulkevat trendien perässä ja muuttavat tyyliään helpommin kuin aikuiset, sillä nuoret kasvavat ja muuttuvat henkisesti, ja samalla heidän tyylinsäkin muuttuu helpommin. Usein aikuiset pukeutuvat asiallisesti huoliteltuihin työasuihin, kun taas nuoriso heittää ylleen mukavan hupparin ja farkut, kun menevät kouluun.

Trendit ovat sitä, että  monet ihmiset pitävät tiettyjä asioita tyylikkäinä ja ne ovat suuressa suosiossa. Nykyään trendit eivät kuitenkaan pysy kauaa pinnalla, vaan hukkuvat nopeasti koko ajan syntyvien uusien trendien  sekaan. Trendejä syntyy eniten julkkisten ja somen vaikutuksesta. Somen kautta on helppo vaikuttaa moneen ihmiseen ja saada äänensä ja tyyli-ideansa helposti esille.

Nuoret kertovat saavansa tyyli-inspiraatiota esimerkiksi Instagramista, Sannilta, JVG:ltä ja Kylile Jenneriltä. Vuonna 2017 tulleita valtavia trendejä olivat muun muassa mutsifarkut,  hupparit ja revityt farkut sekä fidget spinner. Nuoret sanoivat viime vuoden trendeistä typerimpiä olleen fidget spinner ja laineilevat kulmakarvat. Parhaimmiksi nimettiin off shoulder -paidat, mutsifarkut ja pop socketit puhelimiin.

Trendit vaikuttavat usein alitajuisesti pukeutumiseen ja vapaa-ajan viettoon, vaikka ei kulkisikaan tarkoituksellisesti muodin perässä. Esimerkiksi kun olin nuorempi, niin mielestäni leveälahkeiset housut eivät olleet tyylikkäitä, sillä moni ei niitä käyttänyt, koska ne olivat pois muodista. Nyt kun leveät housut ovat taas päässeet suosioon, minunkin mielipiteeni on muuttunut, vaikka en ole niitä housuja sen enempää ajatellutkaan.

Monet teinit pukeutuvat niin sanotusti “massatyyliin”, eli he käyttävät suuressa suosiossa olevia vaatteita ja merkkejä. Massatyyliä on esimerkiksi gymbag-pussukka ja revityt farkut. Massatyylin kanssa vähän samankaltainen on hypebeast-tyyli, jossa pukeudutaan kalliisiin ja suosittuihin merkkivaatteisiin tehdäkseen vaikutuksen muihin. Nuorten keskuudessa myös street-tyyli on saavuttanut suuren suosion.

Muutaman vuoden kuluttua me kaikki luultavasti ihmettelemme tämän hetken asujamme ja sitä, miksi ne olivat tyylikkäitä, kun trendeissä puhaltavat taas jo aivan uudet tuulet!