Nuorten talvivaatetus - ohimenevä trendi?

Nilkat paljaana, takki auki eikä pipoa tai hanskoja. Vaikuttavatko kaveripiirit pukeutumiseen?
Nilkat paljaana, takki auki eikä pipoa tai hanskoja. Vaikuttavatko kaveripiirit pukeutumiseen?

Ilmatieteen laitoksen mukaan tiistai 27. helmikuuta on todennäköisesti kuluvan talven kylmin päivä. Nuorten pukeutumisesta sitä ei voi päätellä, sillä talvivaatetuksen trendien mukaisesti moni nuori viilettää ulkona nilkat paljaana, takki auki ja ilman pipoa sekä hanskoja.

Trendi-ilmiö jakaa mielipiteitä. Lue alta, mitä mieltä lappeenrantalaisen Lauritsalan yläkoulun muutamat oppilaat ja opettajat ovat nuorten talvivaatetuksesta ja käyttävätkö he itse näitä trendejä. 
 

Yläkoulun oppilaiden kommentteja
 

"En ole nilkat paljaana, mutta käytän revittyjä farkkuja. Käytän kuitenkin hanskoja."

"Minulla on nilkat paljaana ja takki on auki, enkä käytä myöskään pipoa tai hanskoja."

"No, onhan se vähän outoa eikä ole hyvää terveydelle. Ulkona ei ole minun mielestäni kylmä."

"Näyttää oudolta eikä tee hyvää nilkoille."


Opettajien kommentit


"Mielestäni oppilaat saisivat pukeutua lämpimämmin. Huonosta pukeutumisesta tulee helpommin flunssa. Onneksi napapaidat eivät kuitenkaan ole enää muodissa", kommentoi koulumme terveydenhoitaja.

"Talvella, kun kulkee nilkat paljaana, voivat akillesjänteet tulehtua. Kannattaisi laittaa pitkät sukat tai korkeavartiset kengät. Joillakin ei ole liikuntatunneilla hattuja tai hanskoja ja melkein joka tunti jollakin oppilaalla on nilkat paljaana", kertoo liikunnanopettaja.

"Ihmettelen, sillä siitä voi tulla terveysvaikutuksia. Näen päivittäin nuoria, joilla ei ole pipoa tai hanskoja ja nilkat ovat paljaana. Nuoret voisivat mieluummin pukeutua sään mukaisesti", sanoo äidinkielen opettaja.

Lue jutun tehneiden toimittajien kommentti siitä, miten nuoria voitaisiin kannustaa pukeutumaan pakkasen paukkuessa lämpimämmin.