Mielipiteitä meikkaamisesta

Meikin vaikutus elämässä
Meikin vaikutus elämässä

Atte

Aten mielestä meikkaaminen on ihan ok. Hänen mielestä oikea ikä meikkaamisen aloittamiseen on 14 vuotiaana. Hän tykkää, jos tytöt käyttää meikkiä sen verran, kun he näyttävät vielä luonnollisilta. Meikki on joskus hämännyt tyttöjen ikää vuodella. Attea häiritsee meikin käytössä se että, jos halaa paitaan saattaa tulla meikki tahroja. Aten uskoo tyttöjen meikin käytön johtuneen sosiaalisista paineista.

Daniel

Danielin mielestä sillä ei ole väliä onko meikkiä vai ei. Hänen mielestään tytöt saavat alkaa meikkaamaan 15 vuotiaana. Hänen mielestään mitä vähemmän meikkiä sen parempi. Häntä ei häiritse meikki. Hänen mielestä meikkaaminen johtuu siitä, että tytöt eivät pidä omasta ulkonäöstään.

Severi

Hän ei ole mitään mieltä meikkaamisesta. Hänen mielestä 13-14 vuotiaana on hyvä ikä aloittaa meikkaamaan. Severin mielestä luonnollinen meikki on hyvä. Meikkaaminen ei ole häirinnyt häntä mitenkään. Severi uskoo tyttöjen meikkaavan sen takia, että he näyttäisivät paremmalta. Meikkaaminen ei ole hämännyt tyttöjen ikää.

Väinö

Väinön mielestä meikkaaminen on ihan okei. Hänen mielestä meikkaamisen voi aloittaa ala-asteella. Väinön mielestä tyttöjen kuuluisi meikata luonnollisesti. Meikki on hämännyt parilla vuodella. Meikki ei ole häirinnyt seurustelu tilanteita. Väinö uskoo meikin käytön johtuneen sosiaalisista paineista.

 

Johanna ja Erika

Erikan mielestä se on ihan ok meikata vähän, kunhan ei meikkaa liikaa. Johannan mielestä meikkaus on normaalia tytöille. Heidän mielestä 14-15 vuotiaana on okei aloittaa meikkaus. Semmoinen luonnollisen näköinen meikki on okei, että ihmisen tunnistaa vielä. Heitä on hämännyt meikki 4 vuodella. Heitä häiritsee meikki seurustelutilanteissa. He ovat sitä mieltä, että tytöt meikkaavat koska laittautuminen on kivaa ja on itsevarmempi olo.