Mielipide: Ajattele ihmisiä vain ihmisinä

Miltä kuulostaisi saada kauan odotettu tasa-arvo supernousuun?
Miltä kuulostaisi saada kauan odotettu tasa-arvo supernousuun?

Oletko koskaan ajatellut, miksi juuri sinä käytät tietynlaisia vaatteita tai käyttäydyt juuri sukupuolellesi kuuluvalla tavalla? Kyllä, olen minäkin. Entäpä miksi tytöille kuuluvat upeat prinsessamekot ja pojille komeat kauluspaidat ja tiukat mustat housut? 

Näin yhteiskuntamme on opettanut meidät. Kun menet vaatekauppaan, näet poikien ja tyttöjen vaatehyllyt erikseen. Miksi? Entäpä kouluelämässä? Muistat varmaan itsekin, kuinka pojat pelasivat keskenään jalkapalloa ja tyttöjä ei otettu mukaan koska he eivät osaa.  Sama asia kun tytöt hyppivät hyppynarua, pojan uskottiin vain sotkevan narun ja pilaavan leikin.   

Nyt päästäänkin tähän ongelmatilanteeseen, joka kohdataan sukupuoliroolien seurauksena. Se on eriarvoisuus. Olet varmasti itsekin miettinyt, miksi naisilla on työmaailmassa edelleenkin alhaisempi ansio kuin miehillä. Avatessamme hieman sulkeutuneita silmiämme näemme, kuinka monet naiset maailmalla kärsivät ihmiskaupasta, jonka uhreista yli puolet on tyttöjä. Seksuaalirikoksista, joihin sisältyy raiskauksia ja luvatta koskemista. Naisilla on myös koulutuksen puutetta, mikä on erittäin väärin. En yleistä tapahtumia vain naisille kohdistuvaksi, mutta mielestäni miesten arvostus on paljon vahvempi mitä naisten. Monet yhteiskunnalliset ja kulttuuriset käytännöt sallivat eriarvoisen kohtelun, mikä on väärin.  Jokaisen täytyisi ymmärtää maailmamme ihmisarvojen puutteet ja parantaa niitä.

Mitäpä jos katsoisimme ihmisiä vain ihmisinä ja unohtaisimme kaikki vanhanaikaiset sukupuoliroolit? Pienikin muutos voisi tuottaa suurta tulosta. Miltä kuulostaisi, jos kunnioittaisimme enemmän toistemme töitä ja omaa personallisuuttamme ja puhaltaisimme yhteen hiileen? Tästä voisi alkaa kauan odotetun tasa-arvoisen maailman supernousu.