Kaivolaan pitäisi saada skeittaramppit. Sen takia, koska lapsilla ja nuorilla ei ole Perttelissä kunnollista hengailupaikkaa ja nyt he roskaavat tylsyyksissään esimerkiksi koulun pihan. Meidän mielestämme skeittirampin voisi sijoittaa urheilutalon taakse, koska skeittaaminen on vähän niin kuin urheilua.

Helpointa olisi, jos potkulautoja, suojia ja kypäriä voisi vuokrata rampin läheisyydestä. Mutta ilman valvontaa ne varmasti katoavat tai ne sotketaan, joten järkevintä olisi, että jokainen rampin käyttäjä toisi omat varusteet mukanaan. Skeittirampin käyttäminen pitää olla lapsille ja nuorille maksutonta, sillä muuten ne voivat jäädä käyttämättä. Isomman rampin korkeus voisi olla vähintään 2,5 metriä ja pienemmäksi harjoittelurampiksi riittäisi 1,5 metriä korkea ramppi. Ehdotamme skeittiramppien ikärajaksi 5 vuotta.

Aina, kun suunnitellaan jotain uutta, pitää tietenkin miettiä rahoitusta. Haluaisimme kuulla Salon kaupungin joltakin aikuiselta, että onko budjetissa rahaa lasten ja nuorten liikuntapaikoille? Me skeittiramppien käyttäjät voisimme osallistua rahan keräämiseen myymällä yrityksille ilmoituksia sekä järjestämällä myyjäisiä. Meidän mielestä talkoot ovat mahtipontisen hyvä idea!

Jenna Laaksonen ja Jere Naisniemi
Kaivolan koulun 5.-luokka
Pertteli, Salo