Tämä päivä on teille, liki 900 000 lasta ja nuorta

Nuoren juhlapäivään voi liittyä myös surua ja pelkoa, mutta tulevaisuuden mahdollisuuksia kannattaa haistella rohkeasti.

Onnistuitko ylioppilaskirjoituksissa yli odotusten?
Ahersitko kovasti ja sait nostettua vitosen arvosanat päättötodistuksessa kutosiksi tai seiskoiksi?
Pääsitkö unelmien kouluun?
Saitko stipendin?
Selvisitkö lukuvuodesta, vaikka sinua kiusattiin koulussa?
Jaksoitko tehdä suurimman osan läksyistä, vaikka vanhempasi olivat kaiket illat humalassa?

Nämä ajatukset nousivat esille viime viikolla Meidän juttu -lehden maakuntakiertueella Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Yläkoululaiset miettivät, millaisia tunteita ja asioita nuorilla liittyy kevääseen, koulun päättämiseen ja tulevaisuuteen.

Liki 900 000 lasta ja nuorta juhlii tänään lukuvuoden päättymistä ja kesän alkamista. Meillä on paljon aiheita olla heistä ylpeitä. Viileässä kesäilmassa tuoksuu nuoruus, vapaus, tulevaisuus ja rajattomilta tuntuvat mahdollisuudet. Päivä jää mieleen loppuelämäksi ainakin koulunsa päättävillä.

Mutta, kuten nuoret toivat esille, päivä ei ole kaikille upea. Voi olla, että jonkun nuoren oma, tärkeä päivä ei kiinnosta vanhempia, kesätyö jää haaveeksi, jatko-opiskelupaikka on epävarma ja kevätjuhla jää väliin koulukiusaamisen vuoksi.

Sinä lapsi tai nuori, kuvittele, että olet pieni lintu, joka kuoriutuu tänään munasta. Rikkinäisestä kasvaa uutta. Sinä pystyt mihin vain. Pakkaa reppuusi avoimuutta, rohkeutta ja reippautta. Niitä tarvitsevat sekä kympin että vitosen oppilaat, ja niillä pääsee jo pitkälle.

Iloista juhlapäivää & hyvää kesää!

 

PS. Lapset ja nuoret ovat tehneet Meidän juttuun jo yli 500 juttua omista aiheistaan. Kesäkuussa he tekevät sisältöjä erilaisilla kursseilla ja leireillä. Heinäkuussa lehden toimitusväki lomailee, mutta elokuussa jatketaan taas uudella innolla!