Näin vaihdat unirytmin paremmaksi

Oletko kyllästynyt vanhempiesi saarnaan? Oletko kyllästynyt väsyneisyyteen? Oletko kyllästynyt kuulemaan kuinka unirytmisi on aivan sekaisin
Oletko kyllästynyt vanhempiesi saarnaan? Oletko kyllästynyt väsyneisyyteen? Oletko kyllästynyt kuulemaan kuinka unirytmisi on aivan sekaisin

Uuden unirytmin löytäminen on mahdollista. Ota huomioon nämä seikat:

1. Monet kuvittelevat, että aikainen nukkumaanmeno olisi vastaus, mutta näin ei ole. Jos unirytmi on nurin kurin, ei aikaisin illalla edes saa unta. Siispä aikainen herätys on tehokkaampaa. Kun heräät kerran aikaisin, sinua alkaa väsyttää aiemmin ja nukkumaanmeno aikaisin onkin jo helpompaa.

2. Mene nukkumaan heti kun väsyttää. Vaikka kello olisikin vasta illalla kahdeksan, aikainen nukkumaanmeno helpottaa heräämistä.

3. Juo vettä aamulla. Tuntuuko siltä, että olet nukkunut kauan, mutta sinua edelleen väsyttää? Tutkitusti veden puute aiheuttaa väsymystä ja päänsärkyä aamuisin pitkienkin unien jälkeen.

4. Älä stressaa unesi määrästä. Stressaavassa tilassa unen saaminen on erittäin hankalaa. Jos ainoa asia, mitä mietit on nukahtaminen, et ainakaan nukahda.

5. Älä syö ruokaa juuri ennen nukkumaan menoa. Varsinkin rasvainen ruoka häiritsee kovasti unta ja sen laatua.

6. Ole hämärässä ainakin 15 minuuttia ennen nukkumaan menoa. Jos olet kirkkaassa valossa juuri ennen nukkumista, valo häiritsee nopeaa nukahtamista.

7. Jos unirytmisi on täysin ympäri ja huomenna ei ole mitään tehtävää, voit jopa koittaa yhden yön valvomista. Jos onnistut valvomaan koko yön, seuraavana iltana uni tulee aikaisin ja nopeasti. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on kiire unirytmin vaihtamisessa. Tällöin voit aloittaa unirytmisi täysin puhtaalta pöydältä.

8. Älä juo illalla juomia, jotka sisältävät kofeiinia. Se sekoittaa kokonaan korjautuvan unirytmisi.

9. Luo iltarutiini, ja noudata sitä joka ilta. Yksikin muutos unirytmin vaihdon aikana voi muuttaa untasi tunneilla.

10.  Älä nuku päiväunia. Jos nukut päivällä, et saa unta illalla.

Nuku hyvin ja herää vielä paremmin!