Kuuba - värikäs matkakohde

Miksi Kuubassa kannattaa käydä? Mitä matkailijan kannattaa miettiä? Mihin aikaan sinne kannattaa lentää? Lue kahdeksasluokkalaisen vinkit.
Miksi Kuubassa kannattaa käydä? Mitä matkailijan kannattaa miettiä? Mihin aikaan sinne kannattaa lentää? Lue kahdeksasluokkalaisen vinkit.

Kuuba on erittäin suosittu matkailukohde, koska se on erilainen kuin moni muu maa. Siellä voit nähdä hyvin erilaista elämää kuin Suomessa tai muussa Euroopan maassa. Kuubassa on hienoja hiekkarantoja ja hotelleja niin kuin missä tahansa lomakohteessa.

Kuuban suurimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Che Guevaran ja hänen sotilaidensa haudat, Havannan vanhakaupunki ja Pinar del Rion laakso.

Ei pienten lasten
kanssa Kuubaan?

Kuubaan matkatessa kannattaa ottaa huomioon, että joudut ostamaan siellä pullovettä, koska hanavettä ei suositella juotavaksi. Kannattaa ottaa myös huomioon, että aikaeron takia pari ensimmäistä päivää voi mennä vähän hukkaan eli kannattaa miettiä loman pituutta.

En suosittelisi Kuubaa lomakohteeksi perheille, joilla on pieniä lapsia, koska lento on pitkä ja Kuubassa ei ole paljoa tekemistä pienille lapsille. Valmiit retket sisältävät pitkiä ajomatkoja ja paljon kävelyä.

Suosittelen varaamaan lennon, joka lähtee Suomesta iltapäivällä, koska siten lento on Kuubassa paikallista aikaa illalla ja pääset sujuvasti uuteen rytmiin. Parhaat vuodenajat Kuubaan matkustaessa ovat mielestäni kevät ja kesä, koska talvella siellä on hieman viileää ja syksyisin Karibialla on hurrikaaneja. 

Santa Clara ja Trinidad
matkasuunnitelmaan

Jos matkustat ensi kertaa Kuubaan niin suosittelisin matkustamaan saaren länsipuolelle, koska sillä puolella oli mielestäni hienompia kaupunkeja, kuten Santa Clara ja Trinidad. Länsipuolella on myös mielestäni kiinnostavimmat ja merkittävimmät nähtävyydet, kuten Che Guevaran patsas ja tietysti pääkaupunki Havannan vanhakaupunki.

Ruoka Kuubassa on vähämausteista, koska siellä ei ole vieläkään paljon mausteita kauppasaarron jälkeen. Perinteinen kuubalainen ruoka on riisiä, papuja ja kanaa tai porsaan lihaa.

Monipuolinen
kulttuuri

Mielestäni parasta Kuubassa on hieno ilmasto ja monipuolinen kulttuuri. Vierailin saaren länsiosassa ja kävin Havannan sekä kaupungissa olevien nähtävyyksien lisäksi myös maaseudulla olevissa nähtävyyksissä, kuten hienoissa vanhoissa kylissä ja luonnon muovaamissa luolissa. Asioita, joita jäin kaipaamaan, olivat mukavat ihmiset, hienot maisemat ja 50-luvun amerikkalaiset autot.