Meikkaavatko nykynuoret liikaa?

Eerika tykkää meikata kouluu ja käyttää räikeitä luomivärejä ja huulipunaa. Hänen vanhempansa ja kaverinsa kritisoivat hänen tyyliään.
Eerika tykkää meikata kouluu ja käyttää räikeitä luomivärejä ja huulipunaa. Hänen vanhempansa ja kaverinsa kritisoivat hänen tyyliään.

Eerikan tilanne on tuttu usealle tytölle. Meikkaaminen on nuorille tärkeää nykyään. Sillä halutaan kohentaa itsetuntoa ja ilmaista itseä. Kuitenkin kaikille vanhemmille ja aikuisille meikkaaminen ei ole aina okei. Vanhemmat kauhistelevat lapsiensa rajua meikkiä. Se on välillä ihan ymmärrettävää, jos nuori oikeasti näyttää meikkaamisen jälkeen "feikiltä". Välillä näin tapahtuu, mutta aikuisten kannattaa muistaa, että nuorelle voi kauniisti huomauttaa meikistä. Kuitenkin, jos meikki on siisti tai siinä on räikeitä värejä, ei teiniä kannata moittia tai olla päästämättä kouluun meikin kanssa.  

Nykyään meikkaaminen ja meikkien ostaminen on lisääntynyt nuorten keskuudessa. No mistä tämä meikkiin kohdistuva intoilu on lähtenyt? Vastaus kysymykseemme löytyy meidän rakkaasta sosiaalisesta mediasta. Meikkejä myydään koko ajan netissä. Eri julkkikset ovat myös kehitelleet omia meikkimerkkejään,  jotka innostavat nuoria ostamaan meikkejä. Esimerkiksi Fenty Beauty on Rihannan oma meikkimerkki.

 Kaikki maailman meikit eivät aina ole ihan halpoja. Niinpä nuorilla voi mennäkin runsaasti rahaa kauneustuotteisiin. Netissä liikkuva meikkihössötys ja täydellinen ulkonäkö tuottavat teineille ulkonäköpaineita. Sileä iho tai isot huulet näkyy monella mallilla, mutta mitä sitten, kun oma naama ei näytäkään täydelliseltä? Kaiken tämän keskellä kannattaa muistaa myös rakastaa itseään ja hyväksyä oma ulkonäkö.  

Aloittelijalle meikkaaminen voi olla hyvinkin haastavaa. Niinpä vinkkejä meikkaamiseen ja oikeiden tuotteiden löytämiseen löytyy Youtubesta, Instagramista tai Snapchatista. Vinkkejä voi tietenkin kysyä kavereilta ja vaikka Sokoksen myyjältä.

Meikkien leviäminen nettiin on tuonut myös hyviä puolia esiin. Poikien meikkaaminen on yleistynyt runsaasti ja eikä asiaa pidetä enää niin kummallisena. Monet kuuluisat kauneustubettajat ovat miehiä. Drag queenin työ on myös lisännyt poikien meikkaamista. Manny Mua on hyvä esimerkki. Sosiaalisen median ansiosta meikkaamisesta on tullut myös taidetta. Meikkitaidetta voi nähdä, vaikka catwalkeilla tai ihan Youtubessa.