Kaikkien aikojen Ballon d'Or voittajat

Ballon d'Or on kultainen pallo, joka jaetaan vuosittain maailman parhaalle jalkapallopelaajalle kuluneelta vuodelta. Voittaja äänestetään.

Kenellä on eniten kultainen pallo -voittoja?
Eniten voittoja on Lionel Messillä ja Cristiano Ronaldolla. Kummatkin pelaavat Espanjassa, Messi FC Barcelonassa ja Ronaldo Real Madrid CF:ssä. Ronaldo on kotoisin Portugalista, Messi Argentiinasta. Jaettua ykköspaikkaa pitävällä kaksikolla on kummallakin viisi voittoa.

Kuka on maailman ensimmäinen Ballon d'Or -voittaja?
Maailman ensimmäinen voittaja oli Stanley Matthews. Hän pelasi nimityksen voittaessaan Blackpool F.C nimisessä joukkueessa, joka kuuluu Englannin ykkösliigaan eli on Englannin toiseksi paras liiga.

Suomen pojat Ballon d`Or:ssa?
Kyllä! Jari Litmanen pääsi kolmannelle sijalle Ballon d'Or -äänestyksessä vuonna 1995, kun hän pelasi hollantilaisessa Ajaxissa.

Onko jalkapalloilijoita, jotka olisivat voittaneet nimityksen pari kertaa?
Kyllä! Esimerkiksi ranskalainen Michel Platini on voittanut kolme kertaa. Hänen lisäkseen kolmesti on voittanut hollantilainen Marco van Basten sekä hollantilainen Johan Cruijff. On myös monia pelaajia, jotka ovat voittaneet kahdesti. Heitä ovat esimerkiksi Kuten Franz Beckenbauer, Alfredo di Stefano, Kevin Keegan, Ronaldo ja Karl-Heinz Rummenigge.