Pikaohjeet työskentelyyn

Rekisteröityminen ja ryhmätunnusten luominen:

1.    Luo aluksi opettajatunnukset täällä. Kun tunnuksesi on aktivoitu, saat sähköpostiviestin ja voit kirjautua sivustolle. Rekisteröitymällä Meidän jutun käyttäjäksi hyväksyt sivuston säännöt.

2.    Hanki oppilaille vanhemman tai huoltajan lupa juttujen julkaisemiseen valmiilla kaavakkeella esimerkiksi Wilman kautta.
3.    Kirjaudu sisään täällä ja luo oppilaille ryhmätunnukset kohdassa OIKOPOLUT -> Lisää oppilasryhmä). Voit luoda useita oppilastunnuksia. Saman tunnuksen saaneet oppilaat pääsevät näkemään ja kommentoimaan toistensa juttuja. Kun olet kirjautunut sisään opettajatunnuksilla, näet kaikkein ryhmiesi jutut. HUOM! Muista antaa oppilaille oppilasryhmän tunnukset – älä omia tunnuksiasi. 

Jutun lisääminen ja julkaiseminen:

1. Oppilas kirjautuu sisään toimitusjärjestelmään ja lisää jutun kohdassa OIKOPOLUT -> Lisää juttu.  
Huom! Jutut kannattaa kirjoittaa ja tallentaa ensin esimerkiksi Word-tiedostona. Jos kirjoitat juttusi suoraan järjestelmään, muista tallentaa usein. Ohjelma ei tallenna automaattisesti.
2. Juttulomakkeessa on oma paikansa pääkuvalle, videolle, otsikolle, ingressille ja leipätekstille. 
Yksi kuva laitetaan pääkuvaksi ja loput kuvagalleriaan tai tekstisisällön sekaan.
3. Jos jutussa on video, se lisätään ensin Youtubeen ja kopioidaan sieltä videon linkki. Sen voi lisätä pääkuvan paikalle tai tekstisisällön sekaan.
4. Oppilaat voivat tallentaa juttunsa ja jatkaa niiden muokkaamista myöhemmin. 
5. Löydät kaikkein oppilaiden jutut kohdasta ”sisältö”.
6. Kun oppilas on kertonut jutun olevan valmis, tarkista juttu ja hyväksy se julkaistavaksi. Klikkaa jutun kohdalla ”muokkaa”. Hyväksyn jutun julkaistavaksi -laatikon löydät lomakkeen lopusta. Muista lopuksi tallentaa muutokset. 
7.  Hyväksymisen jälkeen juttu tulee Meidän jutun toimituksen käsiteltäväksi. Se julkaistaan muutaman päivän kuluessa.
8. Juttuja voidaan myös editoida. Jokaisesta jutusta pyritään antamaan palautetta kommentti-kenttään.

Huoltajan lupa

Alle 18-vuotiaat Meidän juttu -lehteen sisältöjä tekevät tai niissä esiintyvät lapset ja nuoret tarvitsevat vanhemman tai huoltajan luvan.
Opettaja voi pyytää vanhemman luvan valmiilla kaavakkeella esimerkiksi Wilman kautta. Lupalappua ei tarvitse postittaa Sanomalehtien Liittoon. Riittää, että lupa on opettajan tiedossa tulosteena tai sähköisessä muodossa.

Lisäohjeita saat Toimittajaoppaasta (PDF).