Tervetuloa toimitukseen!

Tervetuloa mukaan Suomen suurimpaan toimitukseen. Meidän juttu on Sanomalehtien Liiton mediakasvatushanke, jossa lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan itselleen tärkeisiin asioihin ryhtymällä oikean verkkolehden toimittajiksi.

Opettaja, rekisteröidy aluksi Meidän jutun käyttäjäksi täällä. Opettajan rekisteröityminen riittää, saat koko luokan mukaan helposti ja nopeasti. Käyttäjätunnuksesi aktivoidaan viimeistään seuraavana arkipäivänä kello 10. Saat sähköpostiisi viestin ja pääset kirjautumaan Meidän juttuun. Luo sen jälkeen luokallesi yksi tai useampi ryhmätunnus. Saman tunnuksen saaneet oppilaat pääsevät näkemään ja kommentoimaan toistensa juttuja.

Pikaohjeet työskentelyyn:
1.
 Hanki vanhemman tai huoltajan lupa juttujen julkaisemiseen valmiilla kaavakkeella (lisää linkki!) esimerkiksi Wilman kautta.
2. Ideoikaa aiheita ja näkökulmia, hankkikaa tietoja, tehkää haastatteluja, suunnitelkaa kuvitus ja video. Vinkkejä, valmiita tuntimalleja ja muuta oppimateriaalia löydät juttuprosessin eri vaiheisiin täältä (lisää linkki!).
3. Oppilaat voivat itse kirjoittaa jutut toimitusjärjestelmässä (oikopolut -> lisää juttu), liittää siihen kuvat ja mahdolliset videot. Tarkemmat ohjeet löydät ja voit tulostaa luokkasi käyttöön täältä (lisää pdf).
HUOM! Oppilaat pystyvät tallentamaan juttunsa, mutta jutun julkaiseminen onnistuu vain opettajalta.
4. Kun opettaja julkaisee jutun, se ilmestyy reaaliajassa Meidän jutun etusivulle uusimpiin juttuihin koko kansan luettavaksi.