Super Mario Odyssey arvostelu

Super Mario Odyssey on Super Mario -peli Nintendo Switchille. Super Mario Odyssey on peli, joka on tehty Super Mario 64:n ja -Sunshinen (1995 ja 2002) tapaan. Ne molemmat ovat 3D Super Mario -pelejä ja kuka vaan Mario- tai Nintendo-fani todennäköisesti tuntisi ne pelit, ja sen takia monet innostuivat Super Mario Odysseysta.

Super Mario Odyssey opettaa pelaajaa pelaamaan peliä pikkuhiljaa pienillä tehtävillä ja haasteilla. Tehtävat ovat haastavia uusille pelaajille. Taitavat pelaajat usein keksivät lisähaasteita niihin.

Boss-tappelut ovat suhteellisen helppoja, mutta se riippuu pelityylistä ja siitä, miten analysoi bossia. Boss-tappelusta voi tehdä vaikeamman kun yrittää estää bossin hyökkäyksen. Esim. kun se hyökkää, voi yrittää osua johonkin tiettyyn kohtaan ja silloin bossin hyökkäykset ohitetaan ja tappelu jatkuu normaalisti.

Maailmat ovat isoja, luovia ja kauniita. Maailmoissa pelaajaa ei pakoteta tekemään mitään, vaan niissä saa edetä omaa tahtia. Pelin tarkoitus on etsiä power-mooneja joita on piilotettu ympäri maailmoja. Usein joudut tekemään jonkinlaisia tehtäviä tai ratkaisemaan ongelmia, jotta saat power-mooneja.

Pelin uusi mekaniikka on hattuolento nimeltään Cappy. Cappy on Marion uusi kaveri, jonka Mario voi heittää bumerangin tapaan. Cappyllä voi hallita suurinta osaa pelin vihollisista, kun Mario heittää sen vihollista päin. Voit ohjata vihollista ja käyttää sen erikoisia voimia ja kykyjä. Vihollisten voimia käytetään usein saamaan power-mooneja. Monet power-moonit saa ilman Cappyä, mutta se on usein hankalampaa.

Mielestäni Super Mario Odyssey on erittäin hauska ja hyvin kauniin näköinen peli. Se on helppo tajuta, mutta vaikea oppia täydellisesti. Pelissä on yhteensä 999 power-moonia, joten pelissä on tekemistä pelin läpäisemisenkin jälkeen. Suosittelen Super Mario Odysseyta kaikille. Se on helppo peli, jos teet vain kaikki pakolliset mutta haastava, jos alat etsimään ja seikkailemaan.

Annan Super Mario Odysseyllle 4,5/5