Soundcloud – monipuolinen musiikinjakopalvelu

Soundcloud on ruotsalainen sovellus, jossa voi jakaa musiikkia ja muita äänitteitä.
Soundcloud on ruotsalainen sovellus, jossa voi jakaa musiikkia ja muita äänitteitä.

Soundcloud mahdollistaa pääasiassa muusikoista koostuville käyttäjilleen musiikin  lataamisen, nauhoituksen sekä promootion. Ammattilais- ja harrastelijamuusikot käyttävät palvelua niin valmiiden kappaleiden, demojen, podcastien kuin miksaustenkin jakamiseen. Uransa alkuvaiheessa tai koko kansalle tunnetut muusikot käyttävät palvelua paikkana, missä he voivat jakaa musiikkiaan.

Soundcloudin perustivat ruotsalaiset Alexander Ljung ja Eric Wahlforss Tukholmassa. Pian kuitenkin toiminta siirrettiin Berliiniin. Sovelluksen alkuperäinen tarkoitus oli antaa muusikoiden jakaa tuottamaansa musiikkia keskenään.

Soundcloudissa on hyvä etsiä myös uusia artisteja. Soundcloudissa on nimittäin osio, josta voit katsoa viikon kuunnelluimmat kappaleet sekä selailla eri genrejä. Yksi sovelluksen tunnusomainen piirre on kappaleiden ääniaaltojen näyttäminen sekä käyttäjien kommentoinnin mahdollistaminen mihin tahansa kohtaan kyseisestä ääniaallosta. Sovelluksessa on mahdollisuus luoda tai liittyä ryhmiin, jotka tarjoavat yhteisen tilan musiikin ja muiden äänitteiden jakamiseen ja säilömiseen.

Sovelluksen käyttäjät tulevat suurimmaksi osaksi Yhdysvalloista, Japanista, Briteistä, Saksasta ja Kanadasta. Suurin osa sovelluksen käyttäjistä on 20-vuotiaita miehiä.