My summer car

My Summer Car on auton rakennus-, ajo- ja selviytymispeli.
My Summer Car on auton rakennus-, ajo- ja selviytymispeli.

My Summer Car on auton rakennus-, ajo- ja selviytymispeli. Pelin tarkoituksena on rakentaa auto ja selviytyä ajosta ja elämästä,  johon kuuluu syömistä, juomista, kolareiden välttämistä ja riittävää unta. 

Pelin kulku 
 

Peli alkaa omasta keittiöstä. Pöydältä löytyy kaljaa ja makkaraa. Kun pelaaja poistuu asunnosta, hän huomaa omistavansa firman. Autotallin edessä on auton raato, joka on Satsuma (Datsun 100A). Hän omistaa myös oman pakettiauton, Hayosikon (Toyota Hiace). Autotallista löytyy autoraadon osat, joita on auton alustasta moottorin mäntään. Moottorin kasaus on melkein samanlaista kuin oikean Datsunin moottorin kasaus, ja alustaa asentaessa saa ensikertalainen kirota. Pelissä voi tienata rahaa puita pilkkomalla ja likakaivoja tyhjentämällä. Pelissä voi myös hakea kaveria baarista ja etsiä autonraatoja korjaajalle.

Pelin ominaisuudet 

Pelissä voi rakentaa auton sekä huoltaa ja kustomoida autoa. Autoon löytyy kaikkea hifiä karvanopista subbariin. Pelaaja voi siirtää omaa musiikkia peliin ja kuunnella sitä auton radiosta. Omaa ajokorttia voi muokata nimellä ja kuvalla. Pelissä voi juoda kaljaa ja muita alkoholijuomia sekä käydä kaupassa ja baarissa. Autoa pitää tankata. Lisäksi voi käydä saunassa ja veneillä. 

Peliä voi pelata siten, että "kuoleman" jälkeen syntyy uudestaan tai siten, että kuollessa joutuu aloittamaan uuden pelin. Tämä on ärsyttävää, koska auton kasaus vie aikaa. Kun saa auton kasattua, voi käydä katsastamassa sen. Autoa voit maalata ja osia säätää. Custom-skinejä voi siirtää peliin. Pelin moottorina toimii Unity Engine. 

AMISTECH 

Amistechin ainoa työntekijä on Johannes Rojola, joka suunnitteli pelin ja tuotti sen. Hän sanoo Domen peliartikkelissa näin: "Olen modannut ja pelannut autopelejä 90-luvulta lähtien, mutta viime vuosina olen tajunnut, että niissä ei ole samoja ongelmia, joita oikeiden autojen kanssa tulee vastaan. Auto toimii moitteetta lähdöstä maaliin." 

ARVOSTELU 

Mielestämme peli vie mukanaan sen omaan ysärimaailmaan, johon kuuluu turhautumista ja kiroamista.  Peli on hermoja raastava, jos ei omista pitkiä hermoja, sillä 120 KM/H hiekkatiellä ei ole suositeltavaa. Pelissä voi kuolla kaikkeen, mihin oikeasti voi kuolla, ja kuollessa menettää kaiken, jos pelaa "kuolevaisena".  Pelissä voi ajella kunnon humalatilassa, mutta se ei ole suositeltavaa, koska siitä voi oikeasti tulla huono olo ja kolaroit aivan varmasti. 

 

KENELLE PELI SOPII? 

''My Summer Car sopii vain huumorintajuisille oudoista peleistä nauttiville. Älä ota sitä vakavasti. Näkökulmasta ja pelaajasta riippuen se on joko uskomattominta tuubaa ikinä tai sitten upea ohjelmalelu, jonka parissa viihtyy älyttömän hyvin. Ainakin se tarjoaa monet räkänaurut, usein tahattomasti.'' -Jukka O. Kauppinen        

Lähteet: 

Kauppinen,j.O. 2017 A Muropaketti https://muropaketti.com/dome/peli/arvostelut/my-summer-car-nerokasta-suomihulluutta 

Kauppinen,j.O. 2017 B https://muropaketti.com/dome/peli/artikkelit/my-summer-car-suomalainen-hittipeli-syntyi-autovaras-sarjasta