Media ei anna todellista kuvaa ihmiskehosta

Jokainen on varmasti kuullut sanottavan, että kaikkea, mitä sosiaalisessa mediassa tai mediassa ylipäänsä kuulee tai näkee, ei kannata uskoa. Tästä aiheesta haluankin puhua. Vaikka olisi somessa kuinka kriittinen tahansa, jotain jää aina huomaamatta. Varsinkin silloin, kun ei tosissaan hae epäkohtia kuvista ja muista julkaisuista. 
 

Mutta hei, tähänhän on helppo ratkaisu: poistetaan somet ja kaikki ovat taas onnellisia.
 

Monet nuoret, myös aikuiset, kokevat olonsa ja ulkonäkönsä ainakin hieman epävarmaksi. Jos itsetunto on jo valmiiksi alhaalla ja Instagramissa tulee vastaan kuva todella hoikasta ja kauniista, suorastaan nykyajan ihanteellisesta nuoresta naisesta, mieleen tulee usein kysymys: "Miksen minäkin voisi näyttää tuolta?" Tarina kuvan takana voi kuitenkin olla aivan toista, mitä kuvasta saisi irti. Taustalla voi olla kivuliaita plastiikkakirurgian toimenpiteitä, monen tunnin epämukavia meikkaussessioita ja pakonomaista laihduttamista. Erityisesti vaateliikkeissä näkee mainoksia, joissa mallit omaavat niin sanotun ihanteellisen vartalon. Myös mallien työtä pitää osata katsoa kriittisesti. Mallitoimistot saattavat valvoa mallien syömisiä todella tarkasti, eikä ylimääräisiä kaloreita saa olla, jotta vartalo pysyy mahdollisimman hoikkana tai lihaksikkaana.  

Mutta hei, tähänhän on helppo ratkaisu: poistetaan somet ja kaikki ovat taas onnellisia. Ei se kuitenkaan niin yksinkertaista ole. Monet pitävät yhteyttä kavereihin ja sukulaisiin somen kautta, joten silloin suurin osa kontakteista häviäisi. Myös maailman menoa voi helposti seurata somen kautta. Kuka jaksaa enää nykyään istahtaa sohvalle ja aukaista television tasan kello 18, jotta näkee uutiset? Sitä minäkin, ei kukaan. Näinä päivinä uutisia on helppo seurata kännykän kautta, milloin ja missä tahansa. 
 

Voit olla oma itsesi, näyttää miltä tahdot
ja silti olla onnellinen ja rakastettu. 


Mielestäni kenenkään ei tarvitsisi olla ahdistunut omasta ulkonäöstään. Toivoisinkin, että tulevaisuudessa jokainen osaisi katsoa mediaa kriittisesti ja että mallitoimistot ottaisivat enemmän normaalipainoisia, jopa hieman ylipainoisia malleja. Tämä näyttäisi maailmalle ja erityisesti oppivassa iässä oleville lapsille, että kaikkien ei tarvitse olla niin kuin toiset. Voit olla oma itsesi, näyttää miltä tahdot ja silti olla onnellinen ja rakastettu.