Kirjat ovat tylsiä

Mielestäni elokuvat ovat parempia kuin kirjat. Esimerkiksi ei ole mitään parempaa kuin mennä lempielokuvasarjan uusimman elokuvan ensi-iltaan. Se jännitys, kun olet odottanut juuri sitä elokuvaa jo kauan ja pääset vihdoinkin näkemään sen, ja kaikki jännitys purkaantuu. 

Ongelmana on se, että kirjojen lukijat pitävät itseään parempana kuin elokuvafanit. Vaikka luet kirjoja, se ei tarkoita, että olet jokin supersivistynyt ihminen. Elokuvatkin voivat olla sivistyneitä, esimerkiksi dokumentit ovat erittäin sivistäviä. 

Elokuvat ovat parempia kuin kirjat monesta syystä. Elokuvia voi katsoa muiden kanssa ja se voi olla yhteisöllinen hetki, kun taas kirjoja ei yleensä lueta yhdessä, ellei ole päiväkodissa. Jotkin kirjat ovat vain liian yksityiskohtaisia ja minua ei välttämättä aina kiinnosta jonkun sivuhenkilön paidan väri. Elokuvista saa myös tunteellisempia esimerkiksi musiikin avulla ja elokuvissa näkee lisäksi henkilöiden tunteet ja ilmeet, ympäristön ja sään muutokset. Loppuen lopuksi elokuvat ovat visuaalisesti hyvännäköisiä ja jotkin näyttelijät auttavat asiaa, joten elokuvia on mukavampi katsoa kuin tylsiä ja harmaita kirjan sivuja. 

Tiedän, että monen mielestä kirjat ovat parempia kuin elokuvat, koska lukija voi itse kuvitella ympäristön, henkilöt, sijainnin ja monia muita asioita. Itselleni kirjan täytyisi olla todella hyvä ja mielenkiintoinen, että pystyisin kuvittelemaan asioita niin hyvin, että kirja olisi nautinnollinen. 

Ratkaisuna ongelmaan voisi olla se, että kaikki arvostaisivat toistensa mielipiteitä. Sinä voit pitää kirjojen lukemisesta enemmän, kiva juttu, itse pidän elokuvista. Hyötyä ratkaisusta voisi olla se, että kirjafanit ja elokuvafanit voisivat olla riitelemättä asiasta ja voisivat myös ehdottaa toisilleen hyviä elokuvia tai kirjoja, ja niin saataisiin kirjallista sivistystä elokuvafaneille ja elokuvasivistystä kirjafaneille. Pidän kyllä itsekin kirjoista, mutta elokuvat ovat vain yksinkertaisesti parempia.