Vaatekaupan myymäläpäällikkö tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa

Dressmannin myymäläpäällikkö tarvitsee hyvät hermot, jotta koko myymälän pyörittäminen onnistuu.
Dressmannin myymäläpäällikkö tarvitsee hyvät hermot, jotta koko myymälän pyörittäminen onnistuu.

Työpäivien aikana myymäläpäällikkö hoitaa myymälän hallintatöitä ja myös tavallista myyjän asiakaspalvelua. Toimistossa päivät kuluvat viikkoselvitysten ja työpäivälistojen kanssa. Myymälässä myymäläpäällikkö vastaa muun muassa tarjouskampanjoista ja liikkeen ulkonäöstä somistajien kanssa.  

Vaatekaupassa työvälineiden kirjo on aika suppea. Toimistotöissä tarvitaan tietysti tietokone ja muistiinpanovälineet. Myymälässä ja varaston puolella sekä kuormien purkamisessa käytetään muun muassa laskinta, mattoveistä, pukusauvaa ja viikkauslautaa. 

Vaatekaupan myymäläpäällikkö tarvitsee kaupallisen koulutuksen

Vaatekauppaan tarvitsee kaupallisen kuten merkonomin tai tradenomin tutkinnon. Merkonomi on toisen asteen kaupan ja hallinnonalan perustutkinto, jonka voi suorittaa ammattiopistossa. Ylioppilaspohjaiselta linjalta valmistuneita voidaan kutsua epävirallisesti yo-merkonomeiksi. Merkonomiksi on mahdollista valmistua myös pelkillä työnäytöillä. 


Dressmannin myymäläpäällikkö on käynyt peruskoulun jälkeen koulun penkillä vain muutaman kerran, mutta oli kuitenkin valmistunut merkonomiksi. Kuopiossa liiketalouden perustutkinnon voi suorittaa Savoniassa. 

Myymäpäälliköllä ei ole mitään erikoisia terveysvaatimuksia, täytyy vain olla perusterve. Asiakaspalvelun kannalta on hyvä osata englantia. Kaikki muut kielet ovat plussaa. Myös matematiikan perusosaaminen kuuluu työhön. Ihmisenä täytyy olla hyvä erilaisten ihmisten kanssa, järjestelmällinen ja omata hyvät hermot, koska myymäläpäällikkö vastaa koko myymälän toiminnasta.  

Uralla eteneminen vaatii tahtoa ja kovaa työntekoa

Dressmannilla tie myymäläpäälliköksi alkaa siirtymällä osa-aikaisesta työntekijästä myyjäksi. Siitä edetään vastuumyyjäksi ja edelleen myymäläpäälliköksi. Alalla etenemiseen täytyy tehdä töitä kovasti ja olla ammattitaitoinen tehtävissään. Täytyy myös olla halua edetä uralla. 

Myymäpäällikön kuukausipalkka Dressmannilla on noin 2500 euroa työtunneissa riippuen. Työtunteja oli noin 37 viikossa. Palkka koostuu kuukausipalkasta ja bonuksista. Työtekijät sanoivat, että palkka vastaa työtehtäviä. Se saisi totta kai aina olla suurempi.